Kompanija Delta Pak gradu Zaječaru donirala 62 kontejnera za odlaganje ambalažnog otpada

Kompanija Delta Pak, danas je, gradu Zaječaru, komunalnom preduzeću i građanima donirala kontejnere za sakupljanje amblažnog otpada.

Javno komunalno – stambeno preduzeće „Zaječar“ dobilo je 62 kontejnera (39 za plastiku i 19 za papir) i četiri zvona za staklo, koji će biti iskorišćeni za pravilno sakupljanje otpada.

„Zahvalio bih se kompaniji Delta Pak na ovoj zaista značajnoj donaciji. Zahvaljujući njima konačno ćemo i mi moći da počnemo sa pravilnom selekcijom otpada. Ovi kontejneri će biti raspoređeni kako u gradu, tako i u četiri okolna sela, Vražogrncu, Velikom Izvoru, Grljanu i Zvezdanu. Molim sve ljude da se prema ovoj imovini odnose na pravi način, jer od nas samih zavisi da li ćemo imati čist grad.“ – istakao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Tijana Koprivica, direktorka za održivo poslovanje kompanije Delta Holding istakla je da je cilj donacije edukacija građana o sistemu za pravilno sakupljanje ambalažnog otpada.

„Mi ćemo nastaviti da investiramo u pravilno zbrinjavanje i selekciju otpada u gradu Zaječaru. Želim ovom prilikom da se zahvalim i gradonačelniku i JKSP Zaječar na dosadašnjoj saradnji. Stalo nam je da edukujemo građane kako da pravilno zbrinjavaju otpad od ambalaže.“

Ukupna vrednost ove investicije je oko dva ipo miliona dinara. Ova donacija će dodatno uticati da Grad bude čistiji.

„Ova donacija je data na upravljanje JKSP „Zaječar“, a biće u skladu sa dogovorom i odlukom o komunalnom redu, raspoređena prvenstveno po obrazovnim ustanovama, odnosno vrtićima i školama, a zatim će sporadično biti pokrivena određena mesta na teritoriji grada Zaječara. Najveći broj je predviđen za naselje „Ključ“, zatim „Vlačić“, i neki sporadični delovi gradskog jezgra“ – izjavio je Velibor Ristić, rukovodilac Sektora čistoće u JKSP Zaječar.

Najveća benefit ove donacije jeste smanjenje ambalažnog otpada i njegovo prisustvo u komunalnom otpadu.

Prethodni članci