Kraljevica ubedljiva protiv Šljivara

U okviru 21. kola Zaječarske okružne lige, po jako lošim vremenskim uslovima za igru, koplja su ukrstili Šljivar i FSU Kraljevica, timovi koji dele popularnu “Grbavicu“ na Kraljevici. Kombinovani sastav Kraljevice, pod dirigentskom palicom trenera Jugoslava Prvulovića, imao je potpunu inicijativu od prvog do poslednjeg minuta. Mrežu Šljivara načeo je brzonogi Antić u 15. minutu. Najbolji strelac Kraljevice, Nikola Aleksić, u 30. minutu udvostručuje prednost “gostiju“. U 39. minutu Antić je glavom gađao nebranjeni deo mreže golmana Ristića ali je loptu na putu do gola rukom zaustavio defanzivac Šljivara Jovan Tošić pa je sudija Tomić opravdano pokazao na belu tačku. Siguran realizator ponovo Aleksić – 0:3. Samo dva minuta kasnije napadač Šljivara Zoran Cvetković postigao je, kasnije će se ispostaviti, jedini pogodak za svoj tim pa se rezultatom 1:3 otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu sličan scenario. Šanse Kraljevice ređale su se kao na filmskoj traci. Najpre je predsednik ovog novoformiranog fudbalskog kluba Marko Žikić pogodio mrežu Šljivaraca u 53. minutu i tako pokazao da se nalazi u odličnoj formi i nakon povratka sa Kube gde je pored odmora bio zadužen i za skauting mladih kubanskih fudbalera. Aleksandar Gligorijević i Vladimir Jocić postigli su svoje prvence u dresu Kraljevice, a između ovih pogodaka mrežu “domaćina“ zatresao je takođe po prvi put i odlični Stefan Nikolić Hepi koji je odneo epitet igrača utakmice kao nerešiva enigma za Šljivarce na njihovoj polovini terena svih 90 minuta.

Tokom sedmice na rasporedu je vanredno kolo, Šljivar gostuje Hajduku u Sokobanji dok FSU Kraljevica dočekuje ekipu Midžora iz Kalne u jednom od derbija 22. kola.

FK ŠLJIVAR – FSU KRALJEVICA 1:7 (1:3)

ZAJEČAR: Pomoćni teren na Kraljevici. Gledalaca: 30. Glavni sudija: Nikola Tomić (Zaječar). Strelci: Z. Cvetković u 41. minutu (Šljivar) i Antić u 15., Aleksić u 30. i 39. (penal), Žikić u 53., A. Gligorijević u 60., Nikolić u 73. i Jocić u 77. minutu (FSU Kraljevica)

ŠLJIVAR: Ristić, Todorović, J. Tošić, Petković, Cetinski (Martinović), D. Tošić, Simonović, Nicić (Stančić), M. Cvetković, Z. Cvetković, Nikšić

FSU KRALJEVICA: Miladinović, M. Mladenović (R. Žikić), Mitrović (Krstić), A. Gligorijević, Dinić (Đokić), M. Gligorijević (Radanović), Milijić, Nikolić, Antić (Jocić), Aleksić, M. Žikić

Prethodni članci