Letnji vašar u Zaječaru biće održan od 21. do 23. jula ukoliko odobri Štab za vanredne situacije

Štab za vanredne situacije grada Zaječara će danas održati sednicu, kako bi doneo odluku o eventualnom održavanju letnjeg vašara u Zaječaru, od 21. do 23. jula.

Na Štabu će biti razmatrani uslovi koje moraju ispuniti zakupci prostora na “vašarištu” kako bi od JKP “Timok održavanja” mogli da dobiju ugovor o zakupu prostora kao i bezbedonosne mere koje moraju poštovati posetioci vašara. Jedan od verovatnih uslova za zakup prostora, koji će na Štabu biti predložen, jeste da zakupac i angažovani radnici, kod sebe, u svakom trenutku, moraju imati potvrdu o vakcinaciji protiv covid-19 infekcije ili potvrdu o preležanoj covid-19 infekciji ili PCR test ne stariji od 48 sati.

Zakupci, i njihovi radnici, koji poslužuju hranu gostima vašara ili prodaju robu i karte na istom, moraju, bez obzira na sve gore navedeno, non stop nositi zaštitne maske i obezbediti dezinfekciona sredstva. Ukoliko odluka o održavanju bude pozitivna odrediće se konstantno dežurstvo komunalne milicije, sanitarne i ostalih inspekcijskih službi kao i dežurstvo policijskih patrola, a sve u cilju sprečavanja ponašanja koje može dovesti do pogoršanja epidemiološke situacije.

Prethodni članci