Likovno rešenje za vizuelni identitet 53. Mokranjčevih dana

Likovno rešenje za vizuelni identitet 53. Mokranjčevih dana, mladog autora Andreje Miloševića, sa Mokranjčevim likom predstavljenim kroz sazvežđe zvezda, kao i slogan Festivala „Osu se nebo zvezdama“, po stihu iz Druge rukoveti, savršeno prate čitav koncept ovogodišnjeg festivala, kao  i kompletan, bogat i jedinstven opus  kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca, čije delo slavimo.
– Mokranjac predstavlja zvezdu, u svakom smislu te reči. On je najpoznatiji stanovnik Negotina, zvezda ovog grada i muzičke umetnosti naše zemlje. Mokranjac i njegova muzika, predstavljaju beskrajnost i večnost, baš kao i prepuno, zvezdano nebo koje nadgleda i obasjava čitav grad. Zbog toga sam Mokranjčev lik predstavio kroz konstelaciju, odn. sazvežđe zvezda – objašnjava Andreja Milošević, grafički dizajner, čiji će diplomski rad ostati zabeležen u analima festivala „Mokranjčevi dani“ koji ove godine Dom kulture „Stevan Mokranjac“ iz Negotina organizuje po 53. put.
– Osećam veliku čast što moj diplomski rad predstavlja i zvanično vizuelno rešenje 53. „Mokranjčevih dana”, jednog od najznačajnijih muzičkih festivala u našoj zemlji. Posebno mi je drago što se radi o Negotinu, gradu u kojem sam odrastao i Festivalu uz koji sam odrastao. Ovo je svakako velika motivacija i podstrek za mene kao nekog ko tek započinje svoju karijeru kao grafički dizajner. Ujedno se nadam i nastavku master studija – kaže mladi Milošević.
Dom kulture „Stevan Mokranjac“, kao organizator „Mokranjčevih dana“ veliku pažnju posvećuje izboru i pripremi likovnog rešenja za vizuelni identitet s obzirom da je to jedno od najupečatljivijih obeležja po kojima se Festival pamti.

Prethodni članci