Manifestacija „Dunav je moje more“ održana juče na Kusjaku

Turistička organizacija opštine Negotin svake godine organizuje Manifestaciju „Dunav je moje more“ na Kusjaku, na obali Dunava.

Taj dan Negotinci provedu u različitim takmičenjima i druženju. Juče je na kusjčakoj plaži održano takmičenje u pecanju za decu do 14 godina, pripremanju riblje čorbe i  u veslanju. Ovu aktivnost organizovalo je udruženje sportskih ribolovaca „Timok“ Negotin. Članovi udruženja su obeležili stazu, edukovali takmičare o pravilima pecanja i brinuli o njihovoj bezbednosti tokom samog takmičenja. Svi učesnici su na dar dobili godišnju dozvolu za pecanje, a najbolji pehar i diplome.

Ni ovogodišnja manifestacija nije prošla bez tradicionalnog takmičenja u pripremanju riblje čorbe odnosno “Kusjačkog kotlića”. Prva nagrada u kuvanju riblje čorbe pripala je Dragiši Prvuloviću iz ekipe „Od srca srcu“. Nakon što je žiri ocenio pripremljene kotliće, riblja čorba je besplatno ponuđena na degustaciju posetiocima programa “Dunav je moje more”. Takođe je organizovano i takmičenje u veslanju, a organizatori su obezbedili kanue sa veslima. Sve prisutne je muzičkim programom zabavljao orkestar „Boemi“ iz Zaječara.

Prethodni članci