Manifestacija „Srcem protiv NATO agresije“ 24. marta u Zaječaru

Tradicionalno već treću godinu zaredom u Zaječaru će manifestacijom „Srcem protiv NATO agresije“ biti obeležen jedan od najtužnijih i najbolnijih datuma u novijoj istoriji srpskog naroda – 24 godine od početka NATO agresije.

Manifestacija će biti održana u petak, 24. marta 2023. godine.

Početak je u 11:00 sati, kada će ispred Policijske uprave u Zaječaru, na spomen obeležje stradalim policijskim službenicima biti položeni venci i cveće. Od 12:00 sati, u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru biće održan parastos poginulim pripadnicima policije na Kosovu i Metohiji. Za 13:00 sati predviđena je svečana akademija u zaječarskom pozorištu, dok će u foajeu pozorišta biti postavljena izložba fotografija o učešću pripadnika Posebnih jedinica policije u borbi protiv OVK i u odbrani od NATO agresije. Takođe, biće priređena promocija knjige „11 nedelja predatora“ autora Dragana Živaljevića, penzionisanog pukovnika policije i komandanta Odreda PJP.

Organizator je Udruženje veterana Posebnih jedinica policije uz podršku Nezavisnog sindikata policije KC Zaječar i 549. Motorizovane brigade „CAR DUŠAN SILNI“, uz saradnju sa Narodnim pozorištem Timočke Krajine-Centrom za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru i sa komandom Timočke brigade u Zaječaru.

Prethodni članci