Matična biblioteka Svetozar Marković u Zaječaru obeležava „Dečiju nedelju“

Prva nedelja oktobra je uvek rezervisana za obeležavanje Dečje nedelje koja se ove godine obeležava pod sloganom „Dete je dete, da ga volite i razumete“, što su stihovi pesme „Dete“ našeg velikog pesnika Ljubivoja Ršumovića, a sve u duhu zaštite, unapređenja i promocije svih dečjih prava i podrška viziji sveta u kojem svako dete ima mogućnost da ostvari svoj puni potencijal zaštićeno, voljeno i poštovano. Matična biblioteka Svetozar Marković Zaječar se pridružuje obeležavanju i tim povodom obaveštava sugrađane o aktivnostima:
– upis u Biblioteku tokom trajanja Dečje nedelje (4.10 – 9.10) biti smanjen za sve školarce (osnovce i srednjoškloce do 17 godina),
– humanitarna akcija „Drug drugu“ koju organizuje Biblioteka u saradnji sa Crvenim krstom grada Zaječara (od 4. do 9.oktobra u terminu od 8 do 19 časova u dvorištu Bibioteke.
– druženje i saradnja sa udruženjem TRK – Centar za trudnice, roditelje i klince (4. i 5.oktobra u dvorištu Biblioteke – predstavljanje knjige “Vuk koji je ispao iz knjige“), izložba likovnih i literarnih radova dece na temu “U svetu postoji jedno carstvo“.

Prethodni članci