Maturski ples održan u Boru

U Boru je tradicionalno održan defile maturanata i manifestacija „Maturski ples“.

Ove godine centralnim gradskim ulicama u Boru prodefilovalo je oko 320 maturanata iz četiri borske srednje škole.

Domaćin ove godine je Ekonomsko – trgovinska škola u Boru.

„Kao domaćin ovogodišnje manifestacije želim da se zahvalim gradu Boru što je pokrovitelj manifestacije. ‘Maturski ples’ u Boru se održava po sedmi put, a ovakve manifestacije koje šire dobrotu i ljubav treba negovati. Hvala i građanima i roditeljima koji su došli da podrže naše maturante. Oni su sada na jednom novom poglavlju života i treba donositi nove odluke. U svoje ime, u ime direktora svih škola i njihovih nastavnika i profesora i svih zaposlenih u školama, želim im sve najbolje u daljem životu“, rekla je Sonja Stamenković, direktor Ekonomsko-trgovinske škole u Boru.

Maturanti, kako ističu, jedva su čekali da zajedno sa svojim vršnjacima učestvuju na ovoj manifestaciji.

„Došli smo ovde svi da plešemo, da se zabavimo i družimo. U budućnosti planiram da upišem Ekonomski fakultet u Beogradu“, kazala je Lana Mančić, maturant.

„Mnogo sam uzbuđena povodom ovog događaja i mnogo se radujem ovome i čeka me još puno zanimljivih stvari u životu“, kaže Janja Anđelović, maturant.

Maturante je pozdravio Aleksandar Bogosavljević, član Gradskog veća u Boru.

„Čast mi je i zadovoljstvo da ovom, sada već tradicionalnom manifestacijom u Boru pokažemo kako mladost i energija, kroz pesmu i igru šalju poruku empatije i prijateljstva što treba da bude osnov svake zdrave društvene zajednice“, istakao je Bogosavljević.

Učenici su prvo izveli muzičke numere koje su pripremili, a potom i zaplesali. Pored plesa, odigrali su i tradicionalna narodna kola.

U večernjim satima, po želji maturanata, priređen je koncert pevačice Tee Tairović.

Prethodni članci