Milan Đokić: „Opština Knjaževac je lider kada je reč o razvoju poljoprivrede“

Nedavno je od strane  Poljoprivredne stručne i savetodavne službe Knjaževac organizovana Zimska škola za poljoprivredne proizvođače iz knjaževačke opštine, a kada govorimo o poljoprivredi na područiju ove Opštine, moramo reći da je ona jedna od vodećih u Srbiji pri ulaganju u razvoj poljoprivrede rekao je za Tempo Naxi radio Milan Đokić, predsednik Opštine Knjaževac

Opština Knjaževac je još pre pet godina zacrtala svoj cilj kada je reč o razvoju poljoprivrede i odredila neke postulate, samo jedan od njih je investiranje u obimne poljoprivredne proizvodnje, te je površina hektara pod voćem upetostručena, od 500 na 2000 hektara, a zaustavljen je trend uništenja stočnog fonda i raspisan Konkurs za subvencije za nabavku stada koza u 2017. godini. Učinjeno je puno i po pitanju povećanja broja košnica.

Sada, kada se rade poljoprivredne edukacije, ili bilo koji drugi poljoprivredni skup, u sali Doma kulture u Knjaževcu koji prima 500 gostiju, tu su uglavnom mladi ljudi. Trenutna starosna struktura korisnika subvencija u knjaževačkoj Opštini dokazuje da se poljoprivredna politika u ovom mestu kreće u pravom smeru.

Prethodni članci

Leave a Comment