Milica Milša od večeras u „Mojih 50“

Ove nedelje u emisiji „Mojih 50”, na Tempo Naxi radiju, biće glumica Milica Milša. Slušajte svakog radnog dana u 18 sati. Opusti se i uživaj!
Tempo Naxi radio Zaječar 95,3 Mhz
Tempo Naxi radio Negotin i Bor 97,5 Mhz
http://www.exyuradio.net/radio-stanice/srbija/zajecar/tempo-naxi-radio.html.

Milica Isaković Jokanović (Beograd, 20. maj 1968), poznatija kao Milica Milša, srpska je televizijska, filmska i pozorišna glumica. Glumačku karijeru počela je kao devojčica epizodnim ulogama u filmovima Tren, Drugarčine i Berlin kaput. Nastavila je da igra u sporednim ulogama u filmovima kao što su Tesna koža 2 i Tesna koža 3. Široku popularnost stekla je u popularnim televizijskim serijama Siniše Pavića Bolji život, Srećni ljudi, Porodično blago, Bela lađa i Junaci našeg doba. Najveću popularnost u Srbiji i regionu donela joj je glavna uloga u seriji Igra sudbine.

Kao devojčica odigrala je prve epizodne uloge u filmovima Tren, Drugarčine i Berlin kaput. Igrala je u sporednim ulogama u filmovima Tesna koža 2 i Tesna koža 3 za koje je Siniša Pavić napisao scenario, nastavila je da igra i u njegovim popularnim televizijskim serijama Bolji život, Srećni ljudi, Porodično blago i Bela lađa u kojima je ostvarila široku popularnost. Glumila je u američkom filmu Ucena – otkup u krvi 1989. godine. Dobila je nagradu publike na Filmskom festivalu u Nišu za ulogu u filmu Gde cveta limun žut.

Prvu glavnu ulogu dobila je 1998. godine u televizijskom filmu Živana gde je glumila sa Slobodanom Ćustićem sa kojim glumi i u televizijskoj seriji Igra sudbine gde takođe ima glavnu ulogu, uloga Ade Kanački donela joj je veliku popularnost u Srbiji i regionu.

Igrala je u velikom broju pozorišnih predstava, od kojih su neke izvođene i više od 250 puta. Milšina prva predstava Ženski orkestar je jedina predstava sa prostora bivše Jugoslavije koja je učestvovala u zvaničnoj konkurenciji Edinburškog festivala. Značajne uloge ostvarila je u predstavama Razvojni put Bore Šnajdera, Čekajući Godoa, Mister dolar, Lizistrata, Harold i Mod, Poltron, Seks bomba, Lovac na jelene, Ljubavna ispovest Sofije Malovrazić, Bez trećeg, Povratak ratnika, Kabare Ho-Ho, Zgazi me, Kamen za pod glavu, Radi mi svašta i Dizalo u liftu. Za ulogu nerotkinje Krune u predstavi Kamen za pod glavu dobila je nagradu Bora Stanković na festivalu Borini pozorišni dani. Igra u pozorišnim predstavama Povratak ratnika, Mister Dolar i Poltron Beogradskog dramskog pozorišta čija je stalna članica od 1996. godine.
Milica Milša je završila kurs manekenstva kod Tamare Bakić. Dve godine uzastopno dobila je nagradu Venera, kao najlepša i najbolja manekenka Socijalističko Federativne Republike Jugoslavije po izboru čitalaca lista Praktična žena. Bila je mis Kanskog filmskog festivala.

Fotografisala se za različite časopise i magazine sa više od 300 naslovnih strana. Njena fotografija našla se i na naslovnoj strani prvog novogodišnjeg broja srpskog „Plejboja“.

Snimila je više od 30 reklama. Zaštitno je lice nekoliko modnih kuća i kozmetičkih brendova.
Režirala je predstavu Kokoške po scenariju svog supruga Žarka Jokanovića, koja je premijerno izvedena 30. aprila 2009. godine u Pozorištu Timočke krajine Zoran Radmilović u Zaječaru, a beogradsku premijeru predstava je imala 9. maja 2009. godine u Pozorištu na Terazijama. Za uspešnu režiju dobila je nagradu Pozorišta srebrnjak sa likom Zorana Radmilovića. Veliki Oskarov kabare je predstava koju je takođe režirala i sa velikim uspehom izvedena u Domu sindikata 24. decembra 2009. godine, predstava se igra u gradovima širom Srbije.

Milica Milša je glumu diplomirala na Akademiji dramskih umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Bore Draškovića.

Njen otac je poznati književnik i akademik Antonije Isaković a majka književnica Leposava Milanin. Ima sina Antonija Isakovića kome je ime dala po svom ocu. Udata je za Žarka Jokanovića, poznatog scenaristu, reditelja, glumca i političara.

Nadimak Milša dobila je od majke kada je imala godinu dana, što kasnije postaje njen pseudonim.

Prethodni članci