Ministar Momirović posetio Zaječar: Nastavlja se ulaganje u putnu infrastrukturu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posetio grad Zaječar

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posetio je Zaječar i tom prilikom sastao se sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem.

Na sastanku se razgovaralo o obnovi putne, železničke i komunalne infrastrukture i u 42 zaječarska sela, kao i na teritoriji samog grada.

Momirović i Ničić obišli su radove u okolini Zaječara, od Brusničke petlje ka Brusniku, gde je urađeno u dužini od 4600 metara, čija je vrednost 75 miliona dinara.

Razgovaralo se i o rekonstrukciji Metriške petlje i deonice puta od ove petlje do sela Metriš, a najavljena je rekonstrukcija puta od Šljivarskog brda do izlaska iz sela Šljivar za kraj maja. Kako se moglo čuti, u planu je i rekonstrukcija ulice Crvene Armije u Zaječaru, u dužini od 7 kilometara, a radiće se i na uređenju Hajduk Veljkove ulice od spomenika Hajduk Veljku do Vražogrnačke rampe, sa krakom prema Izvorskom putu. Biće rekonstruisano i 65 kilometara kanalizacione mreže, a u planu je i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na koji će osim grada biti priključena i sela Zvezdan, Gamzigrad sa Gamzigradskom banjom, Grljan i Veliki Izvor.

Ministar Momirović je dodao da je u planu da pruga Zaječar – Niš bude završena do juna ove godine.

Nakon obilaska radova, održan je i saastanak u Gradskoj upravi Zaječar, gde su osim Momirovića i Ničića prisustvovali i predstavnici JP “Putevi Srbije” i preduzeća “Štrabag“.

Ukupna ulaganja u sve infrastrukturne projekte na teritoriji grada Zaječara iznose oko 120 miliona eura, moglo se čuti na sastanku.

Prethodni članci