Ministarka Jadranka Joksimović posetila Zaječar

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, posetila je Zaječar i sastala sa predstavnicima gradova i opština Zaječarskog i Borskog upravnog okruga.

Ministarka Joksimović najpre se sastala sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem.

Na sastanku je bilo reči o ulozi lokalnih samouprava u izradi nove krovne strategije regionalnog razvoja i Zakona o održivom ravnomernom regionalnom razvoju, o značaju kohezione politike Evropske Unije za regionalni i lokalni razvoj i uloga lokalnih samouprava u procesu izrade novog Zakona o kohezionoj politici, o procesu evropskih integracija i budući donatorski izvori finansiranja, kao i o ulozi lokalnih samouprava u procesu evropskih integracija i mogućnosti za bolju apsorpciju sredstava iz međunarodne razvojne pomoći.

„Evropske integracije predstavljaju i agendu regionalnog razvoja i mislim da je korišćenje svih tih fondova od velikog značaja i za nas i za svakog stanovnika. Dogovorili smo da se nađu sredstva da se uradi revizija projekta ‘Regionalnog snabdevanja vodom’, koji povezuje pet opština u dva okruga, što naravno nije obavezno, jer mora da se proceni koliko je projekat održiv. Takođe, pričali smo i o projektima koji će biti realizovani u Zaječaru, kao što je izgradnja Vizitorskog centra na Feliks Romulijani“, kazala je ministarka Joksimović.

Ministarka Joksimović prisustvovala je i prezentaciji projekta izgradnje Vizitorskog centra iz EU sredstava u okviru Projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“, u Narodnom muzeju „Zaječar“.

Prethodni članci