Ministarstvo za zaštitu životne sredine podržalo projekat „Saniranje zemljišta i obnavljanje u savremeno dečje igralište u naselju Oskoruša u Zaječaru“

Ministarka Srbije za zaštitu životne sredine, Irena Vujović potpisala je sa gradonačelnicima i predsednicima opština ugovore o sufinansiranju realizacije projekata zaštite i očuvanja zemljišta kao prirodnog resursa, za šta će iz budžeta Ministarstva ove godine biti izdvojeno gotovo 333 miliona dinara.

U ime grada Zaječara ugovor je potpisao Vladimir Videnović zamenik gradonačelnika. Projekat „Saniranje zemljišta i obnavljanje u savremeno dečje igralište u naselju Oskoruša u Zaječaru“ podržalo je Ministarstvo zaštite životne sredine, koje je na Konkursu za sufinansiranje projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa Zaječaru odobrilo 11.746.440,00 dinara, a preostali iznos grad izdvaja iz svog budžeta. Ukupna vrednost projekta iznosi 14.786.692,80 dinara.

Cilj projekta je kultivisanje zemljišta i pretvaranje u korisnu površinu za građane, zapušteno zemljište će sa realizacijom projekta postati zeleni park sa dečjim igralištem, kako bi deca i svi ostali u zaječarskom naselju imala svoj kutak za igru i odmor. „Sredstva koja dodeljujemo namenjena su za sanaciju lokacija na kojima su nekada bile deponije, erozivnog zemljišta, odrona, klizišta. Cilj nam je da na mestu devastiranog zemljišta budu izgrađeni eko parkovi i zeleni prostori koje će građani moći da koriste„, rekla je Vujović. Projekti će biti sufinansirani u 43 grada i opštine, kojima su na javnom konkursu odobrena sredstva, saopštilo je Ministarstvo. „Plan je da svi projekti budu realizovani do 30. novembra, tako da ćemo rezultate videti već u ovoj godini u Boru, Zaječaru, Novom Pazaru, Osečini, Zrenjaninu, Smederevu i drugim gradovima i opštinama„, istakla je na potpisivanju ugovora ministarka.

Izvor: zajecar.info

Prethodni članci