Miroslav Nikolić, trener Timoka 1919 izvršio prozivku igrača

Fudbaleri Timoka 1919 zvanično su počeli pripreme za drugi deo sezone prozivkom koja je obavljena danas u 15 sati, a odmah potom i treningom na pomoćnom terenu na Kraljevici u Zaječaru. Treneru Miroslavu Nikoliću i njegovom pomoćniku Ivanu Aleksiću odazvali su se igrači iz Zaječara, osim Nikole Trukića, Aleksandra Ilića, Vladimira Kuzmanovića i Luke Bogojevića koji su opdravdano odsutni. Igrači sa strane štoper Nikola Vanić i Luka Stojadinović pridružiće se ekipi iduće nedelje. Redove zaječaraca za sada je jedino napustio mladi golman Milan Glišin a u klub su stigli Damir Ramadani (FK Bor), Lazar Petrović (FK Bor), golman Ilija Jović (Lužnica), Petar Mladenović (FSU Kraljevica) i Dejan Mašić koji se oporavio posle dužeg odsustva od povrede. Početkom februara moguć je dolazak i Damira Anđelovića koji se vratio sa Malte i slobodan je u izboru nove sredine. Pregovori su u toku a nesumljivo je da bi to bilo veliko pojačanje za zaječarce.

Srećan početak priprema igračima je poželeo predsednik kluba Milorad Miki Vučković, a pridružili su se i predstavnici kluba Branimir Đorđević i Ivan Vučković.

Branimir Đorđević i Milorad Miki Vučković

– Još na početku sezone saopštili smo cilj, a to je prvo mesto i ulazak u viši rang. Jesenas smo igrali najlepši fudbal u ligi i nema sumnje da ćemo nastaviti sa uspesima. Plan je da se što pre vratimo u Srpsku ligu a od naredne sezone, uz nekoliko pojačanja, pokušamo da uđemo i u Prvu ligu Srbije. Grad Zaječar i FK Timok, kao jedan od najstarijih klubova u ovom delu Srbije, definitivno zaslužuju da se na novoizgrađenom stadionu “Kraljevica” igra profesionalni rang takmičenja – rekao je Milorad Miki Vučković, predsednik FK Timoka 1919.

– Uprava se potrudila da igračima obezbedi maksimalne uslove za rad, a na fudbalerima je da uzvrate dobrim rezultatima u šta ne sumnjam jer su to sve dobri momci koji su ponikli na terenima na Kraljevici i vole ovaj klub – rekao je Branimir Đorđević, predstavnik kluba.

Miroslav Nikolić i Ivan Aleksić

– Ono što je za mene kao trenera najbitnije, to je da fudbaleri budu spremni i da ih zaobiđu povrede. Verujem u ove momke i ubeđen sam da uz malo sportske sreće uspeh neće izostati – kaže Miroslav Šinki Nikolić, trener fudbalera Timoka 1919.

– Veoma sam zadovoljan učinkom nakon jesenjeg dela prvenstva u Zoni “Istok”. Prvi smo na tabeli bez poraza sa osvojenih maksimalnih 45 bodova. Imamo 11 bodova više od drugoplasiranog Bora i 12 bodova više od trećeplasirane ekipe Tanasko Rajić iz Pirota. Razlika je velika ali nije nedostižna, tako da nema opuštanja… – naglasio je Ivan Aleksić, pomoćni trener Timoka 1919.

Fudbalski klub “Timok 1919” će kompletne pripreme odraditi u Zaječaru na terenima pod Kraljevicom. Prva faza priprema trajaće desetak dana i radiće se na kondiciji a u međuvremenu će igrači obaviti lekarske preglede i testiranja. Zaječarci će odigrati sedam pripremnih utakmica do starta prolećnog dela prvenstva u Zoni “Istok”.

07. februar – Timok 1919 – SFS Borac (14h)
10. februar – Timok 1919 – Vidin Bugarska (14h)
11. februar – Timok 1919 – FSU Kraljevica (13h)
14. februar – Radnički Pirot – Timok 1919
17. februar – Timok 1919 – Đerdap (14h)
21. februar – Timok 1919 – Gračanica (14h)
24. februar – Dunav Prahovo – Timok 1919 (GENERALKA)

U prvom kolu prolećnog dela prvenstva u Zoni “Istok” zaječarci gostuju u Dimitrovgradu šestoplasiranoj ekipi Balkanski. Utakmica će biti odigrana u subotu 02. marta od 14:30 sati.


Prethodni članci