Mladi od 15. do 30. januara mogu da se prijave za 100 evra, ovo su uslovi

Prijava za 100 evra za mlade od 16 do 29 godina počeće 15. i trajaće do 30. januara. Kako saznaje B92.net, adresa će biti ista kao i ranije kada su se građani prijavljivali za državnu pomoć – idp.trezor.gov.rs. Naime, prijave za novih sto evra ići će, kao što je ranije i najavio ministar finansija Siniša Mali, preko Uprave za trezor. Ipak, dosad nije bilo poznato da li će link koji vodi ka prijavi ostati isti, ali sada je, prema saznanjima B92, i to jasno – adresa ostaje ista.

Za dobijanje 100 evra biće potrebna samo lična karta i broj računa. iOni koji nemaju račun, treba samo da odaberu banku u kojoj će Ministarstvo finansija račun otvoriti. Zakon koji to sve definiše već je spreman i naći će se sledeće nedelje na sednici Skupštine.

Po završetku prijave, mladima će biti isplaćeno po 100 evra. Sa tom merom pomoći mladima, kojih ima nešto više od milion, i sa ranije najavljenom pomoći penzionerima od po 20.000 dinara, dolazimo do toga da su sva tri paketa podrške privredi i građanima Srbije u cilju ublažavanja posledica pandemije, vredna ukupno oko 8,7 milijardi evra, odnosno oko 18 odsto BDP„, rekao je nedavno ministar Mali. Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovu novčanu pomoć najavio je na godišnjoj konferenciji.

Prethodni članci