Monodrama „Čučuk Stana“ oduševila publiku u Kladovu

Monodrama „Čučuk Stana“ izvedena sinoć u Kladovu predstavila je pravo osveženje za publiku, ističući se kao izvanredno umetničko delo koje je zadivilo prisutne. Izvođenje koje je prenelo priču o legendarnoj Srpkinji i Grkinji, uz glavnu ulogu Nataše Petrović, ostavilo je snažan utisak na gledaoce.

Autor teksta i reditelj predstave, Željko Hubač, uspeo je da oživi priču o Čučuk Stani, heroini ustaničke Srbije, prvoj ženi diplomati i ljubavi velikog junaka Hajduk Veljka Petrovića. Njegovo majstorsko delo oživelo je duh prošlih vremena na sceni, prenoseći emocije i suštinski značaj ove izuzetne ličnosti srpske istorije.

Pored same monodrame, umetničko veče obogatila je i dokumentarna izložba muzeja Krajine iz Negotina, pod nazivom „Vojvoda Negotinske nahije“, kojom je obeležena godišnjica pogibije nadaleko čuvenog junaka. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa životom i delom ovog istorijskog junaka kroz bogatu postavku koja je dodatno obogatila njihovo iskustvo večeri posvećene kulturi i istoriji.

Prethodni članci