Na 7. sednici Skupštine opštine Knjaževac izabrana nova zamenica predsednika Opštine – Marija Jelenković

U Knjaževcu je održana 7. sednica Skupštine opštine kojom je predsedavao Marko Stojanović, predsednik SO Knjaževac. Na sedmoj sednici razmatran je izbor novog zamenika predsednika Opštine, a većinom glasova za dalji rad izabrana Marija Jelenković.

Kako je Branislav Josifović, koji je do sada obavljao funkciju zamenika predsednika Opštine Knjaževac podneo ostavku iz razloga obavljanja funkcije narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije, a predsednik Skupštine opštine je na prethodnoj sednici Skupštine opštine Knjaževac o tome obavestio odbornike i kako je ovo prava naredna sednice podnet je Predlog za izbor zamenika predsednika opštine Knjaževac i predložena je Marija Jelenković iz Knjaževca, diplomirani menadžer bezbednosti izabrana sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”.

Marija Jelenković je diplomirala na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu 2020. godine. U periodu od 2019. godine do 2020. godine radila je u Kabinetu predsednika opštine Knjaževac, nakon čega je bila član Opštinskog veća. Nakon kraćeg rada kao član Opštinskog veća, od januara 2021. godine radi kao šef Kabineta predsednika opštine Knjaževac, gde obavlja savetodavne i protokolarne poslove, poslove za odnose s javnošću, administrativno-tehničke poslove koji su značajni za rad predsednika Opštine, i druge poslove iz delokruga Kabineta.

Predsednik Opštine Knjaževac Milan Đokić naveo je da je Jelenković obavljala do sada funkciju kao šef Kabineta predsednika opštine Knjaževac i da je siguran da će ovu novu funkciju obavljati odgovorno kao i do sada.

Nova zamenica predsednika Opštine Knjaževac Marija Jelenković zahvalila se svima koji su glasali za nju.

Odbornici lokalnog parlamenta izglasali su i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Knjaževac.

Usvojeni su i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program o izmeni i dopuni poslovanja, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program o izmeni subvencionisanja Agencije za razvoj opštine Knjaževac za 2022. godinu.

Odbornici su se pozitivno izjasnili i o Predlogu rešenja o imenovanju Mladena Radosavljevića kao direktora JP „Preduzeće za razvoj, urbanizam i izgradnju opštine Knjaževac“ i Predlogu rešenja o imenovanju Gorana Popovića kao vršioca dužnosti direktora „Slobodna zona Timok“ DOO Knjaževac.

Na sednici Skupštine opštine Knjaževac usvojen je i Predlog rešenja o imenovanju članova Školskog odbora Osnovne škole „Vuk Karadžić“, OŠ „Dubrava“, OŠ„Mladost“, Osnovne muzičke škole „Predrag Milošević“, kao i Tehničke škole u Knjaževcu.

Na sednici lokalnog parlamenta u Knjaževcu predočena je postojeća prijava Nataše Radenković za poziciju direktora JKP “Standard”. Po izveštaju sekretara Skupštine zbog neadekvatne prijave ista je i odbačena, dok je za vršilaca dužnosti imenovan Nebojša Mitić.

Prethodni članci