Na 9. sednici Skupštine grada Bora usvojeno sedam odluka

Na 9. sednici Skupštine grada Bora usvojeno je sedam odluka, koliko ih je i bilo na dnevnom redu.

Odbornici lokalnog parlamenta u Boru usvojili su Predlog Odluke o objedinjenoj naplati komunalnih usluga, kao i Predlog Odluke o izmeni Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora i garaža.

Takođe, na ovoj sednici usvojen je i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku JKP „Toplana“ Bor, kao i Predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije izmeštanja dela železničke pruge Mala Krsna-Bor-Rasputnice 2 (Vražogrnac) u zoni jame Bor, od stacionaže do stanice Bor – putnička.

Ovim odlukama predviđeno je da se uradi plan za izgradnju novog železničkog tunela od dela kod Skupštine grada Bora prema Brezoniku i Malom Krivelju ukupne dužine 4,5 kilometara. Ovaj plan finansira kompanija „Srbija Ziđin Koper“, a razlog je to što bi postojeći tunel mogao da bude ugrožen rudarskim aktivnostima u rudnom telu Borska reka.

Odluka o kreditnom zaduživanju borske Toplane podrazumeva davanje dozvole za uzimanje kredita od 350 miliona dinara za isplatu uglja za tekuću grejnu sezonu, za koji će garant biti Javno komunalno preduzeće za stambene usluge „Bor“.

Najviše rasprave vodile su se upravo oko ove dve odluke.

Odbornici su na ovoj sednici usvojili i izveštaj preduzeća „Bortravel“ o uslugama prevoza za period jul-decembar 2022. godine.

Prethodni članci