Na Feliks Romulijani 21. juna koncert poznatog srpskog džez benda „EYOT“

Povodom Svetskog dana muzike, poznati srpski džez bend „EYOT“ prirediće koncert na Feliks Romulijani, kod Zaječara, u sredu 21. juna 2023.

Predstavnici ovog benda pobednici su u takmičenju Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i takmičenje MIDEM OFF 2012 u Kanu, Francuska, najvažniji muzički sajam na svetu. Posle toga su usledili nastupi u više od dvadeset zemalja širom sveta: Austriji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kini, Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Litvaniji, Poljskoj, Rusiji, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Rumuniji, Hong…

Objavili su svoj najnoviji album u oktobru 2020. godine, kod jednog od vodećih nezavisnih izdavača u Americi, „Ropeadope“. Album je dobio odlične kritike, rangirao se među 10 najprodavanijih džez albuma na Bandcampu i ušao na nekoliko zvaničnih. Spo Francuski nacionalni radio mu je posvetio stranicu na svom portalu.

„Eyot“ je srpska muzička grupa iz Niša. Osnovana je 2008. godine. Nakon prvog velikog koncerta na „Nišvil džez“ festivalu 2009. godine zaokupljuju pažnju muzičke kritike i publike širom sveta. Muzika koju sviraju spaja kulturu džeza, sofisticiranost klasičnog klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i reljefne elemente istočnoevropskog folklora.

Početak koncerta na Feliks Romulijani je u 21:00 sat, a cena ulaznice 800 dinara.

Prethodni članci