Na Feliks Romulijani održan “Koncert za klavir u četiri ruke”

„Koncert za klavir u četiri ruke” na Feliks Romulijani

U okviru „Zaječarskog kulturnog leta na Feliks Romulijani“ održan je “Koncert za klavir u četiri ruke” egipatskog pijaniste koji živi u Njujorku Mohameda Šemsa i beogradske pijanistkinje Jovanke Višekrune Janković.

Ovi umetnici održali su decembra prošle godine pijanistički resital u zaječarskom pozorištu ali je nastup na ovakvom lokalitetu uvek poseban doživljaj.

„Ovo je moja druga poseta Srbiji i Zaječaru ali sam prvi put na Romulijani i jako mi se dopada ovaj prostor koji ima divnu prirodnu akustiku i nadam se da ću ponovo doći da sviram za ovu divnu publiku“, rekao je gospodin Mohamed Šems.

Sa njim se složila i poznata beogradska pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković:

„Publika je bila predivna, ovo je stvarno posebno iskustvo i klavir je zvučao izvanredno u ovom prostoru. Oboje smo bili inspirisani, a ta interakcija i ta energija koja se stvorila sa publikom nešto je što svakom umetniku mnogo znači.“

Ovaj koncert je deo kako „Zaječarskog kulturnog leta“ tako i „ArtLink festivala“ koji se već treću godinu odvija na tvrđavama sa idejom da se “ozvuče“ prelepe tvrđave i antički gradovi i da se festivalskim programima i izvođenjima umetnika koji dolaze iz celog sveta predstavi ono što je najlepše u Srbiji i regionu.

Pokrovitelj događaja je Grad Zaječar, a organizatori Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Narodni muzej „Zaječar“, Turistička organizacija grada Zaječara, uz veliku pomoć projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ i nemačke agencije za saradnju GIZ.

Prethodni članci