Na Međunarodnom festivalu monodrame u Severnoj Makedoniji uspešno izvedena predstava zaječarskog teatra „Čučuk Stana – Srpkinja i Grkinja”

Na Međunarodnom festivalu monodrame u Severnoj Makedoniji uspešno izvedena predstava zaječarskog teatra „Čučuk Stana - Srpkinja i Grkinja”

Predstava zaječarskog teatra „Čučuk Stana – Srpkinja i Grkinja” po tekstu i u režiji Željka Hubača, u izvođenju Nataša Petrović, uspešno je odigrana na Međunarodnom festivalu monodrame u Bitolju, u Severnoj Makedoniji.

Predstava je bila titlovana na makedonskom jeziku, tako da je makedonska publika uživala bez jezičke barijere i zaječarsku glumicu nagradila gromkim i dugotrajnim apaluzom.

Posle Soluna u Grčkoj, ovo je drugo izvođenje monodrame zaječarskog pozorišta o srpskoj heroini Čučuk Stani u inostranstvu, a prvo na Međunarodnom festivalu van Srbije.

Predstava zaječarskog pozorišta je jedini predstavnik Srbije na ovom pozorišnom festivalu na kome učestvuju i monodrame iz: Italije, Izraela, Litvanije, Estonije, Mongolije, Kazahstana, Severne Makedonije, Crne Gore i Hrvatske.

Međunarodni festival monodrame u Bitolju traje do 20. maja 2023. kada će biti poznati laureati Festivala.

Prethodni članci