Na otvaranju festivala u Tutinu odigrana predstava zaječarskog „Dečijeg centra“ – „Nisam prijavila“

Predstava „Nisam prijavila” zaječarskog „Dečijeg centra” nastavlja da govori tišinu žrtava nasilja u regionu. Nakon Prizrena, Prištine, Tirane, Beograda, Pule, Sarajeva, Zaječara i Podgorice, ovog vikenda Tutin je bio mesto solidarnosti i ženskog prijateljstva.

U periodu od 26. do 28. maja 2023. održan je 10. jubilarni Festival ženskog prijateljstva „Hvala ti živote” koji realizuje organizacija „Impuls” Tutin. Predstava „Nisam prijavila” odigrana je na otvaranju.

„Važno je sastajati se sa aktivistkinjama iz svih država Balkana i razmenjivati iskustva. Divno je videti da nismo same u ovome što radimo”, rekla je glumica Elma Eminaj.

„U Tutinu se osetila energija koju do sada nismo imale od publike. Razgovor i razmenjivanje utisaka i podrške nakon predstave, značilo je i njima i nama”, rekla je glumica Sara Stojčić.

„Tokom igranja ove predstave nailazile smo na podršku raznih ljudi, ali je za mene igranje u Tutinu imalo neku posebnu emociju. Zagrljaji i podrška koju smo dobile, samo nam daje vetar u leđa da istrajemo u našoj borbi”, rekla je glumica Anica Radosavljević.

„Pozivi koji su i ovog puta usledili iz celog regiona od strane prisutnih gošći, dovoljni su pokazatelji da radimo ispravnu stvar i da ne smemo da odustanemo”, poručuju iz „Dečijeg centra” Zaječar.

Generalnu podršku u radu „Dečijeg centra“ pružila je Rekonstrukcija ženski fond.

Prethodni članci