Na području PU Zaječar za prva tri meseca evidentiran veći broj saobraćajnih nezgoda i više povređenih nego u istom periodu prethodne godine

S obzirom na to da je na području Policijske uprave u Zaječaru evidentiran veći broj saobraćajnih nezgoda i više povređenih nego u istom periodu prethodne godine, pripadnici saobraćajne policije, u cilju unapređenja bezbednosti na našim putevima, nastaviće sa pojačanim kontrolama.

Inače, na teritoriji Policijske uprave u Zaječaru, za prva tri meseca ove godine, sprovedeno je ukupno osam regionalnih i po dve centralne i međunarodne akcije, usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja s posebnim akcentom na one koji najčešće uzrokuju saobraćajne nezgode.

U ovim akcijama i u redovnim kontrolama, otkriveno je i sankcionisano 3.630 prekršaja što je za oko 20 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

„Najviše je bilo prekršaja neprilagođene brzine kretanja – 1.088, zatim nekorišćenja sigurnosnog pojasa – 760 i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje – 103, dok su sankcionisana 52 pešaka koji su nepropisno prelazili kolovoz“, istakao je potpukovnik Novica Radulović, načelnik Odeljenja saobraćajne policije PU Zaječar.

Policija je iz saobraćaja isključila 46 vozača koji su vozilom upravljali pod dejstvom alkohola, od koji je 11 vozilo sa više od dva promila alkohola i time su počinili prekršaj nasilnička vožnja, kao i 13 vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Krajem marta, u centralnoj akciji koja je trajala četiri dana, kontrolisano je 796 učesnika u saobraćaju i otkriveno 188 prekršaja.

Iz saobraćaja su isključena 23 vozača koja su vozila pod dejstvom alkohola, među kojima i troje koji su zatečeni da voze sa više od 2 promila alkohola, kao i jedan pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Tokom ove akcije, sankcionisana su i 43 prekršaja prekoračenja brzine i 38 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

„Apelujemo na vozače da budu odgovorni i savesni i poštuju ograničenje brzine da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, koriste sigurnosne pojaseve, kao i da poštuju saobraćajne propise i tako sačuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju“, dodao je Radulović.

Prethodni članci