Na radionici u organizaciji “Dostignuća mladih Srbije” učenici zaječarske Tehničke škole osvojili nagradu od 100.000 dinara

U periodu od 20. do 22. aprila 2023. održana je UPSHIFT radionica u Kragujevcu u organizaciji “Dostignuća mladih Srbije”, a učenici zaječarske Tehničke škole osvojili su ovom prilikom nagradu u vrednosti od 100.000 dinara.

Pedeset mladih iz Zaječara, Bora, Leskovca, Niša i Vranja imali su priliku da se druže i rešavaju izazove u njihovim lokalnim zajednicama.

Zaječarsku Tehničku školu predstavljale su tri ekipe od po pet članova. Sve ekipe su radile sa trenerima mentorima na rešavanju problema zagađenosti vazduha u Zaječaru. Nakon izlaganja, stručni žiri je odabrao projekte pet timova koje će finansijski podržati.

Tim zaječarske Tehničke škole u sastavu: Sara Petković, Marija Đorđević, Milica Gabrić, Dimitrije Jović, učenici odeljenja S21 i Natalija Nikodijević, učenica odeljenja E33, osvojio je nagradu u vrednosti od 100.000 dinara, koje će utrošiti za realizaciju mini projekta “Vertikalna bašta”.

Rok za sprovođenje ideje u delo je tri meseca.

„Čestitamo timu naše škole koji nastavlja druženje i implementaciju svoje ideje“ poručuju iz Tehničke škole Zaječar.

Prethodni članci