Na sednici Skupštine opštine Knjaževac većinom glasova razrešen predsednik lokalnog parlamenta Miodrag Ivković

Na sednici Skupštine opštine Knjaževac, glasovima 27 od 39 odbornika, razrešen je dužnosti Miodrag Ivković, dosadašnji predsednik lokalnog parlamenta. „Razlozi za smenu su pokušaj dosadašnjeg predsednika Skupštine i bivšeg zamenika predsednika opštine da, prikupljanjem potpisa zajedno sa grupom opozicionih odbornika, smene aktuelno lokalno rukovodstvo, praktično da smene Srpsku naprednu stranku. S obzirom da u tome nisu uspeli, na današnjoj sednici predsednik Skupštine je razrešen dužnosti“, rekao je Milan Đokić.
„Mislim da zaista nije vreme da se ni odbornici ni lokalni funkcioneri bave samo svojom sudbinom. Građani su nam dali poverenje da rešavamo njihove probleme, a ne da stvaramo nove probleme i nove troškove. Nadam se da ovakvih problema i ovakvih sednica više neće biti. Bavljenje time ko će u koju fotelju da sedne, ko će bolje da se pozicionira pred naredne izbore, ko će s kim u koaliciju možda jesu važne teme za pojedince i za stranke, ali nisu za građane, kojima je važno šta ćemo za njih da uradimo u narednom periodu i upravo zato se trudimo da delujemo što jedinstvenije i homogenije“, dodaje Milan Đokić.

Prema odredbama Zakona, rok za izbor novog predsednika Skupštine je 30 dana. „Iako imamo kvalitetna rešenja na pretek za mesto prvog čoveka lokalnog parlamenta, nismo želeli da žurimo sa odlukom, između ostalog i zbog smanjenja troškova, budući da predsednik Skupštine košta lokalni budžet izvesnu sumu novca, kolika su njegova mesečna bruto primanja. Nadam se da ćemo i u predstojećem periodu timski raditi još bolje i još efikasnije. Ovakve stvari se, na žalost, dešavaju i Knjaževac nije usamljen slučaj. Promene su nešto što se radi da bi sistem funkcionisao bolje i jedinstvenije. Želje opozicionih odbornika da sruše lokalnu vlast su legitimne, a da li je za to vreme ili nije, na njima je da odlučuju. Brine me, međutim, što je u svemu tome učestvovalo dvoje-troje naših odbornika i zbog toga su razrešeni funkcija – zamenik predsednika opštine na jednoj od prethodnih sednica, a danas predsednik Skupštine“, zaključio je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Prethodni članci