Na teritoriji PU Zaječar povećane mere bezbednosti zaštite učenika

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja sa preduzimanjem pojačanih mera bezbednosti zaštite učenika, zaposlenih u školama i školske imovine, te je na osnovu izvršenih analiza i bezbednosnih procena, sve spremno za početak školske godine.

S tim u vezi, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru će od 1. septembra, biti prisutni u svim školama na području nadležnosti ove uprave, i to pre početka, za vreme trajanja, i nakon završetka nastave, u obe smene.

major Mario Zdravković, načelnik Odeljenja policije PU Zaječar

„Osim u školskim dvorištima, policijske patrole biće pojačane u blizini i na prilazima reonima škola, gde će policijski službenici kontrolisati i regulisati bezbednost saobraćaja. U saradnji sa predstavnicima Ministarstva prosvete, osmišljen je projekat ‘Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo’ koji će se realizovati tokom školske godine, a u cilju podizanja svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja, prepoznavanju različitih vidova nasilja i diskriminacije, sticanja znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama“ istakao je major Mario Zdravković, načelnik Odeljenja policije PU Zaječar.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u narednom periodu nastaviće sa intenziviranjem mera, kao i stvaranja povoljnog bezbednosnog ambijenta u zajednici.

Prethodni članci