Na teritoriji Zaječara predstavnici Crvenog krsta počeli su sa podelom paketa pomoći

Na teritoriji Zaječara predstavnici Crvenog krsta počeli su sa podelom paketa pomoći

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Ministarstvom za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, uz podršku Gradske uprave Zaječar, obezbedio je pakete pomoći za najugroženije na području Zaječara.

Paketi pomoći obezbeđeni su za porodice na selu, samohrana staračka domaćinstva, porodice sa decom, porodice sa osobama sa invaliditetom. Paket sadrži osnovne životne namirnice (so, šećer, brašno, ulje…).

Podela paketa za porodice i osobe sa invaliditetom počela je u Zaječaru.

Najugroženijim porodicama ovakva akcija Crvenog krsta mnogo znači, istakao je Ninoslav Jovanović, predsednik Društva obolelih od cerebralne i dečije paralize Zaječar.

„Nama ovo dosta znači, za članove našeg udruženja i ostale ljude koji su nepokretni i koji imaju samo jedno primanje ili žive od socijalne pomoći. Trebalo bi da ovakve akcije budu što češće, jer ljudi koji su oboleli od cerebralne i dečije paralize i porodice koje imaju nekog obolelog vrlo teško žive. U ime Društva obolelih od cerebralne i dečije paralize zahvaljujem se Crvenom krstu i svako dobro“, kazao je Jovanović.

Na teritoriji grada Zaječara i okolnih sela biće podeljeno 225 paketa pomoći. Podela paketa u selima počeće 26. oktobra 2022.

Prethodni članci