Na više lokacija u Boru nastavljeno je asfaltiranje

Na više mesta u Boru nastavljeni su radovi na uređenju kolovoza, parking prostora i trotoara.

Do sada, završena je polovina infrastrukturnih radova koji su predviđeni ugovorom, a krajem maja očekuje se da svi radovi budu završeni. Iz lokalnog budžeta za ove namene izdvojeno je 250 miliona dinara.

Kod gradske pijace završava se uređenje kompletne ulice Milana Vasića Perice, u toku su završne pripreme i postavljanje ivičnjaka za novi parking prostor pored Samačkog smeštaja, dok su radovi na još desetak lokacija u gradu u završnoj fazi.

Infrastrukturni radovi na trotoarima i parkinzima su u fokusu. Sve glavne saobraćajnice, kao što je planom i predviđeno, već su asfaltirana, istakao je član Gradskog veća Igor Janković.

„U svakoj mesnoj zajednici se radi. Otvorena su gradilišta na više lokacija u gradu. Ekipe ‘Štrabaga’ izvode radove na uređenju trotoara i parking prostora. Akcenat je na manjim parkinzima i na prilazima garažama. Završeno je oko 50 odsto stvari koje smo planirali da uradimo tokom trajanja ovogodišnjeg ugovora. Tridesetak odsto je u postupku i ostao je još jedan mali deo za koji očekujemo da će biti završen u skladu sa planom i dinamikom koju smo napravili sa menadžmentom kompanije ‘Štrabag'“, objašnjava Janković.

Janković dodaje da je najfrekventniji i najveći parking u ulici Kralja Petra I gotovo završen. Ono što je ostalo da se dovrši su drvoredi kraj samog parkinga. U planu je uređenje još jednog velikog parkinga.

„Ono što nas očekuje u narednom periodu jeste takođe jedan od najvećih parkinga u gradu, parking između Samačkog smeštaja i Maksija. Ekipe Štrabaga su na terenu i taj deo je već pripremljen za asfaltiranje. Postavljaju se ivičnjaci i očekuje se da će taj deo grada dobiti jedan nov, lepo uređen parking”, ističe Janković.

Na zahtev Predškolske ustanove „Bambi” i roditelja čija deca svakodnevno borave u ovom vrtiću, radiće se na uređenju novog parking prostora pored ove ustanove.

U Ulici Vuk Karadžić radi se pet malih parkinga, jedan veliki ispod bolnice i četiri manja ispred stambenih zgrada duž ulice.

Izvor: Grad Bor

Prethodni članci