Nacrt Odluke o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Zaječara za 2023. godinu usvojen na 73. sednici Gradskog veća u Zaječaru

U velikoj sali Skupštine grada Zaječara danas je održana 73. sednica Gradskog veća, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika Vladimir Videnović.

Gradski većnici su usvojili Nacrt Odluke o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Zaječara za 2023. godinu, Nacrt Odluke o izboru privatnog partnera i dodeli Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za ugovornu isporuku i proizvodnju toplotne energije uz obaveznu investiciju u sistem za proizvodnju toplotne energije JKSP Zaječar, Nacrt Odluke o usvajanju Regionalnog plana upravljanja otpadom za gradove Zaječar i Bor i opštine Boljevac, Kladovo, Majdanpek, Negotin i Knjaževac, Nacrt Odluke o davanju saglasnosti Apotekarskoj ustanovi „Zaječar“, Nacrt Odluke o određivanju komunalne delatnosti, Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o snabdevanju vodom za piće na teritoriji grada Zaječara, Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar za 2023. godinu, kao i Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod“ Zaječar na Odluku o usvajanju Elaborata o korekciji cene vode za piće i odvođenje otpadnih voda i Elaborata o ceni tehničke vode – pogodne za piće u svrhu navodnjavanja.

Zeleno svetlo je dato i na Nacrt Rešenja o usvajanju Godišnjeg Izveštaja o radu Javnog komunalnog preduzeća „Timok -održavanje“ Zaječar za 2022. godinu, na Nacrt Rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2022. godinu Javnog komunalnog preduzeća „Timok -održavanje“ Zaječar, na Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli dobiti Javnog komunalnog preduzeća „Timok -održavanje“ Zaječar za 2022. godinu, na Nacrt Rešenja o usvajanju Godišnjeg izveštaja o radu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru za 2022. godinu, na Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Plan i Program rada za 2023. godinu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru, na Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2023. godinu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru, na Nacrt Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu za 2022. godinu Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, na Nacrt Rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2022. godinu Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, na Nacrt Rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2022. godinu Narodnog Muzeja „Zaječar“, na Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2023. godinu Narodnog Muzeja „Zaječar“, kao i na Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan Predškolske ustanove „Đulići“ Zaječar za 2023. godinu.

Na sednici Gradskog veća usvojen je i Nacrt Rešenja o prestanku funkcije i imenovanju direktora Istorijskog arhiva „Timočka Krajina“ Zaječar u Zaječaru, Nacrta Rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Narodnog muzeja “Zaječar“ u Zaječaru, Nacrt Rešenja o razrešenju i imenovanju članova Školskog odbora Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Velikom Izvoru, Nacrt Rešenja o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Osnovne škole „Hajduk Veljko“ u Zaječaru, Predlog Odluke o određivanju subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Zaječara, Predlog Zaključka o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti – kp.br. 5866/1, kp.br. 5866/2, kp.br.5866/3, kp.br.5866/4 i kp.br.5866/5 svih u KO Zaječar, iz javne svojine grada Zaječara, prikupljanjem ponuda, Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka otuđenja nepokretnosti – kp.br. 5866/1, kp.br. 5866/2, kp.br.5866/3, kp.br.5866/4 i kp.br.5866/5 svih u KO Zaječar, iz javne svojine grada Zaječara, prikupljanjem ponuda i Predlog Javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta grada Zaječara za podsticanje projekata ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja za 2023. godinu.

Izvor: Grad Zaječar

Prethodni članci