Napadač Kraljevice sa 26 pogodaka prvi strelac Zaječarskog okruga

Fudbaleri FSU Kraljevice minulu sezonu u Okružnoj ligi Zaječar završili su na drugom mestu, sa bodom zaostatka za liderom Trebičem pa nisu uspeli da se plasiraju u zonu Istok, mada su u većem delu prvenstva bili na prvom mestu. Kiksnuli su popularni „vukovi“ sa Kraljevice u poslednjem kolu u derbiju sa Trebičem u Sokobanji, pa im je očekivana pobeda i plasman u viši rang izmakla u poslednji čas. A računica je bila jasna. Zaječarcima je bila potrebna pobeda makar i minimalna da bi se vratili na prvo mesto, a Sokobanjcima je odgovarao i nerešen rezultat, što su pred svojim navijačima, mudrom igrom i taktikom i ostvarili (0:0), pa će od ovoga leta po prvi put zaigrati u zonaškom društvu. Nisu uspeli puleni trenera Jugoslava Prvulovića da se u drugoj godini od osnivanja kluba plasiraju među zonaše, ali imaju najboljeg strelca u ligi.
– Sportski smo čestitali Trebiču na fer i korektoj igri i plasmanu među zonaše i poželeli im puno uspeha u višem rangu takmičenja. A mi ćemo pokušati da u novoj sezoni ostvarimo stare ciljeve. A iskreno nadali smo se da ćemo mi preseći pobedničku vrpcu za plasman u četvrti rang takmičenja. Bili smo tako blizu a tako daleko. Ali, imamo razloga i za veliko zadovoljstvo, jer je naš sjajni napadač Nikola Aleksić, sa 26 postignutih golova, najbolji strelac Okružne lige FS Zaječarskog okruga. Nadamo se da u novoj sezoni ostvarimo stare ciljeve. A da naš golgeter Nikola Aleksić da nastavi da trese protivničke mreže – kaže strateg Jugoslav Prvulović.

Perjanica i najbolji igrač „vukova“ sa Kraljevice, dodaje:
Postigao sam 26 efektih golova, ali podjednako ih delim sa svim igračima, jer su svi lepim dodavanjima, asistencijma i centaršutevima dali svoj dopinos brojnim pobedama. Moj zadatak je bio da većinu akcija pretvorim u golove, što sam često i uspevao. Dragi su mi svi golovi, ali smo razočaraništo nam je za dlaku iznaklo prvo mesto i plasman u zonu Istok. Pokušaćemo da u novoj sezoni nadoknadimo propušteno u minuloj, da ja i moji saigrači podignemo nivo igre za sepenicu više, da još češe tresem(o) protivničke mreže i da idućeg leta mi slavimo plasmanu zonu, kada već to nismo uradili u ovoj sezoni, kada smo bez premca bili najbolja i najefikasnija ekipa u ligi FSZO – ističe vrsni golgeter Nikola Aleksić.

Prethodni članci