Obeležavanje 25. godina od početka NATO agresije na Srbiju

“Da se ne zaboravi“ – tradicionalno, već četvrtu godinu zaredom u Zaječaru, manifestacijom „Srcem protiv NATO agresije” biće obeležen jedan od najtužnijih i najbolnijih datuma u novijoj istoriji srpskog naroda – 25 godine od početka NATO agresije.

Manifestacija će biti održana u petak, 22. marta, 2024. godine.

Početak je u 11 časova, kada će ispred Policijske uprave u Zaječaru, na spomen obeležje stradalim policijskim službenicima biti položeni venci i cveće. Od 12 časova, u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru biće održan parastos poginulim pripadnicima policije na Kosovu i Metohiji.

Za 13 časova u foajeu pozorišta, predstavnici Udruženja veterana PJP, otvoriće izložbu fotografija pod nazivom „U zaštiti otadžbine“ – pripadnike Posebne jedinice policije iz Šumadije, Podunavlja, Braničeva, Pomoravlja i istočne Srbije – Timočke krajine, na kojoj su prikazane aktivnosti 36. i 86. odreda PJP u zaštiti u srpskog naroda.

Organizator događaja je Udruženje veterana Posebnih jedinica policije uz podršku Nezavisnog sindikata policije KC Zaječar.

Prethodni članci