Obeležen Svetski dan bez duvanskog dima – 31.maj 2024.„ Zaštita dece od uticaja duvanske industrije“

Svake godine, 31. maja, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) i njeni partneri širom sveta obeležavaju Svetski dan bez duvana.

Tema Svetskog dana bez duvana ove godine bila je „Zaštita dece od uticaja duvanske industrije ”. Slogan kampanje usmeren je na zagovaranju zdravih stilova života i zaustavljanju duvanske industrije da svojim marketiškim aktivnostima i proizvodima štetno utiče na zdravlje mladih i njihove navike.

U organizaciji ZJZ “Timok” Zaječar, Odsek za promociju zdravlja, je dana 31. maja 2024. godine na gradskom trgu u Zaječaru podelom zdravstveno promotivnog materijala, razgovorom sa sugrađanima a naročito mladim ljudima, ukazao na štetnost duvana i duvanskih proizvoda po njihovo mentalno i fizičko zdravlje, kao i na „zamke“ duvanske industrije, čija je namera da među mladim ljudima pridobije što više konzumenata.

Pušenje je veliki ali izuzetno štetan izazov za vaše zdravlje. Svaki dan bez cigareta je korak ka dužem, srećnijem i zdravijem životu. Vaša pluća dišu slobodno, vaše srce kuca jače, a vaše telo je zdravo i snažno.

Prethodni članci