Od subote 2. jula počinje program “Zaječarsko kulturno leto na Feliks Romulijani”

“Zaječarsko kulturno leto na Feliks Romulijani”

Program “Zaječarsko kulturno leto na Feliks Romulijani” počinje subotu, 2. jula 2022. a nastupiće brazilski pijanista Pablo Rossi.

“Zaječarsko kulturno leto na Feliks Romulijani” sa šarolikim kulturnim programima će sve do sredine septembra meseca, biti održani na carskoj palati pod zaštitom UNESKA.

„Za dva i po meseca, na daskama novosagrađene bine, uklopljene u ambijent palate, u večernjim satima, građani Zaječara, Srbije, kao i gosti iz čitave Evrope i sveta, moći će da uživaju u koncertima ozbiljne, zabavne, pop i rok muzike, pozorišnim predstavama, operi, mjuziklima, folklornim nastupima najboljih ansambala, pesničkim večerima, filmskim projekcijama i drugim programima kulture umetnika iz Srbije ali i mnogih zemalja Evrope i sveta“, naveo je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

U subotu, 2. jula biće održan koncert brazilskog pijaniste Pabla Rossija kojem će prisustvovati i Nj.E. ambasador Brazila u Srbiji gospodin Žoze Maura da Fonseka Kosta Kouto.

Gradu Zaječaru, pored ustanova kulture i turizma, u realizaciji ovih programa značajno su pomogli EU, nemačka razvojna agencija GIZ kao i Ministarstva za evropske integracije i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Prethodni članci