Održan Šampionat Srbije u autoslalomu „Nagrada Zaječara 2022”, učestvovala 54 vozača

Šampionat Srbije u autoslalomu „Nagrada Zaječara 2022”

Minulog vikenda u Zaječaru je održan Šampionat Srbije u autoslalomu „Nagrada Zaječara 2022”, a učestvovala su 54 takmičara iz cele Srbije.

Šampionat Srbije u autoslalomu „Nagrada Zaječara 2022” održan je na stazi „Aptiv”, između Zaječara i sela Zvezdan, a organizatori su zadovoljni odazivom učesnika.

„Ove godine 54 vozila, prošle godine 31 vozilo, samo jedno vozilo ima dva vozača. Da su bili drugačiji vremenski uslovi bilo bi i sto vozača. Za početak nova staza, vozači nemaju primedbe, podloga je dobra i gde parkiraju vozila. Zahvaljujem se Gradu Zaječaru i gradonačelniku Bošku Ničiću što su nam dozvolili da koristimo ovu stazu. Učesnici na trci su iz cele Srbije i imamo jednog promotivnog takmičara iz Bugarske, imamo i mlade nade Zaječara koje su pokazale da možemo u budućnosti da računamo na njih. Zahvaljujem se takođe svim učesnicima koji su došli i iz Vojvodine i iz drugih udaljenih delova Srbije da prisustvuju baš ovoj trci u Zaječaru. Izuzetan odziv i ostvareni su dobri rezultati i sve su bolja vozila. Trku su obezbeđivali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici Sektora za vanredne situacije i Zdravstvenog centra Zaječar. Održane su dve nezavisne trke koje se boduju po standardnom sistemu, gde prvi dobija 25 bodova, drugi 18 bodova, treći 15 bodova, a što se tiče klubova tri najbolje plasirana vozača klubu donose bodove. Sledeća trka je planirana u Beogradu, zatim u Sopotu, Mladenovcu, Aranđelovcu”, rekao je Života Milić, koordinator ASU „AS” Zaječar.

Organizator takmičenja bio je ASU „AS” Zaječar, uz podršku Grada Zaječara, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, AMSS, SAKSS i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Nažalost, drugog dana takmičenja prekinut je poslednji krug trke zbog izletanja jednog vozila van staze, ali su postignuti sledeći rezultati:

DRUGI DAN TAKMIČENJA – trenutni plasmani:

  1. Marko Stanković (ASK „Driver”), vozilo „fiat seicento”;
  2. Aleksandar Ilić (ASK „Driver”), vozilo „mini cooper”;
  3. Nemanja Đurić (ASK „Driver”), vozilo „fiat seicento”.

PRVI DAN TAKMIČENJA – konačan plasman:

  1. Bojan Sijerković (ASK SG „Racing Team”), vozilo „ford fiesta st”;
  2. Darko Terzić (AMSU „Fanatik”), vozilo „opel astra”;
  3. Veljko Alempijević (ASK „WRR”), vozilo „fiat seicento”.

Prethodni članci