Održana 10. sednica Skupštine opštine Knjaževac

Juče je u Knjaževcu održana 10. sednica Skupštine opštine kojom je predsedavao Marko Stojanović, predsednik SO Knjaževac.

Razmatrani su Izveštaji o radu i poslovanju Privrednog društva „Slobodna zona Timok” DOO Knjaževac, JKP „Standard”, JKP „Toplana”, JP „Preduzeće za razvoj, urbanizam i izgradnju opštine Knjaževca”, kao i Predlozi odluka o izmeni osnivačkog akta Doma kulture „Knjaževac”, Narodne biblioteke „Njegoš” i Zavičajnog muzeja u Knjaževcu.

Odbornici su se pozitivno izjasnili po pitanju Predloga Rešenja o saglasnosti na izmenu i dopunu Plana i programa rada TO „Knjaževac”, Predloga odluke o Završnom računu budžeta opštine Knjaževac za 2022. godinu i Predloga odluke o usvajanju Operativnog plana odbrane od poplava za vode II reda za 2023. godinu.

Većinom glasova usvojen je Predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije cevovoda i pratećih objekata vodosnabdevanja deonice – „Crni Vrh – Zubska reka”, kao i Predlog odluke o usvajanju procene rizika od katastrofa.

Na 10. sednici Skupštine usvojen je Predlog rešenja o imenovanju direktora Narodne biblioteke „Njegoš”, kao i Predlog rešenja o određivanju mrtvozornika opštine Knjaževac.

Prethodni članci