Održana Izborna skupština FK Timok 1919… Milorad Vučković novi predsednik

Danas je u Velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru održana Izborna skupština Fudbalskog kluba „Timok 1919“. Prisutnima se obratio Branimir Đorđević koji je funkciju predsednika kluba obavljao prethodne četiri godine i koji se ovom prilikom zahvalio svojim dosadašnjim saradnicima Ivanu Vučkoviću, Stefanu Mladenoviću i dr Slaviši Kostiću. Đorđević je pozvao najstarijeg člana skupštine Radišu Nikolića da preuzme reč predstavi Dnevni red.

Branimir Đorđević

Na dnevnom redu je bilo osam tačaka a glasalo je 32 člana.
1. Izbor zapisničara
2. Izbor overivača zapisnika
3. Izbor novog statuta
4. Izbor predsednika kluba
5. Izbor generalnog direktora kluba
6. Izbor izvršnog odbora
7. Izbor nadzornog odbora
8. Tekuća pitanja

Većina tačaka dnevnog reda je jednoglasno usvojena ali je u izboru članova izvršnog i nadzornog odbora bilo i uzdržanih.

Za zapisničara je izabran Dušan Spasić a za overivača zapisnika izabrani su Miljan Živić i Damir Stamenković. Nakon usvajanja novog statuta po najnovijim standardima na četvorogodišnji mandat za predsednika Fudbalskog kluba „Timok 1919“ većinom glasova je izabran zaječarski privrednik, vlasnik apoteke Uniprom M i dugogodišnji sportski radnik Miorad Vučković. Funkciju Generalnog direktora kluba obavljaće Dejan Ignjatović koji je do sada obavljao funkciju sekretara u Fudbalskom savezu Grada Zaječara.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su: Milorad Vučković, Dušan Spasić, Nenad Petrović, Ivan Ristić, Srđan Sokolović i Rade Došenović dok su za članove Nadzornog odbora izabrani Ivan Živković, Marko Minić i Marko Đuričić.

Kod 8. tačke Dnevnog reda (Tekuća pitanja) prisutne je interesovalo koje će funkcije u buduće obavljati Branimir Đorđević i Ivan Vučković koji su u sezoni 2018/2019 spasili Timok od gašenja, 2020/2021 iz Zone „Istok“ ušli u Srpsku ligu „Istok“ a 2021/2022 zaigrali u Prvoj ligi Srbije.

Milorad Vučković

Novoizabrani predsednik Milorad Vučković je objasnio da će Izvršni odbor u narednim danima zasedati i izabrati Sportskog direktora i Generalnog sekretara kluba.

„Treći put sam već zvanično u klubu, a jednom sam već bio predsednik, pre toga sam bio generalni direktor kluba. To je bilo u periodu kada je ‘Timok’ igrao baraž sa ‘Teleoptikom’ za ulazak u Prvu ligu. Planovi su najpre stabilizacija kluba što je najbitnije, pa rad sa mlađim selekcijama. Želimo da ‘Timok’ i Zaječar postanu Regionalni centar za fudbal, kako bi okupili sve mlade iz Timočke Krajine koji žele da se dokažu i da igraju u jednom profesionalnom klubu kao što je ‘Timok’. U ovom mandatu od četiri godine pokušaćemo da se vratimo u Prvu ligu. Zahvaljujući pomoći države, dobićemo nov stadion sledeće godine i nadamo se da će ovde biti fudbalski centar istočne Srbije. U veoma smo nezavidnoj situaciji trenutno, prelazni rok je do 15. septembra. Krećemo odmah u pronalazak novih fudbalera kako bi ove godine stabilizovali klub i da pokušamo nešto da napravimo za naredni period“, istakao je Vučković.

Vučković je naglasio da su Branimir Đorđević i Ivan Vučković potrebni klubu i da će se nastaviti saradnja između starog i novog rukovodstva.

Prethodni članci