Održana najveća prekogranična manifestacija na Balkanu 21. “Sabor na Kadibogazu”

Jedinstvena i najveća prekogranična manifestacija na Balkanu “Sabor na Kadibogazu” ove godine održana je po 21. put. Nekoliko desetina izlagača i sa srpske i sa bugarske strane predstavili su svoje proizvode kupcima i gostima sabora.

U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su Ljiljana Živković, koja se publici predsetavila pričama na dijalektu, vokalni izvođač Stefan Stanković i folklorni ansambl “Kolo” iz Knjaževca. Događaju su prisustvovali i Igor Stevanović, zamenik predsednika SO Knjaževac i predsednik opštine Belogradčik Boris Nikolov.

“Da bi neko doživeo Sabor na Kadibogazu u pravom smislu, on mora da dođe ovde. Sabor je nešto što ljude spaja i sa srpske i sa bugarske strane. Ovo je jedna tačka koj spaja prijateljstva ove dve zemlje, kao i dve opštine. Mi sa opštinom Belogradčik imamo dobru saradnju. Godinama su to pravi komšijski, dobrosusedski odnosi, prekogranična saradnja je dobra, po mom mišljenju može svakako da bude bolja i mislim da će biti bolja u budućnosti. Nadamo se da će jednog dana ovaj sabor biti okupljen oko graničnog prelaza, koji po mom mišljenju nikad nije bliži realizaciji. To je nešto što će unaprediti ceo ovaj region. Ovaj dan nije samo sabor. Ovaj dan je simbol svega onoga što mi radimo zajedno”, rekao je Igor Stevanović, zamenik predsednika SO Knjaževac.

Procenjuje se da je za tri dana održavanja, Sabor posetilo između 30 i 50 hiljada ljudi.

Prethodni članci