Održano drugo veče 56. Gitarijade u Zaječaru: Publiku oduševili Marko Mendoza, „Cardinal Point“, „Generacija 5“, „Smak plus“ i demo bendovi u drugom polufinalu

Održano drugo veče 56. Gitarijade u Zaječaru

U Zaječaru je održano drugo veče najstarije rok manifestacije – Gitarijade!

Druge večeri nastupilo je pet preostalih demo bendova u polufinalu. Nastupile su „Kočije“ iz Čelareva, „Pera Brada Potomak“ iz Beograda, „Charna“ iz Banja Luke, Marko Kelečević & Saso Mange iz Banja Luke i „X-Machine“ iz Mladenovca.

Nakon njih, publika je uživala u koncertu grupe „Cardinal Point“. Sastav nastao početkom 2012. godine. Posle definisanje žanra u istoj godini, bend nastupa na scenu pod imenom „GodDamn“ i počinje sa autorskim radom. Pravac autorskih pesama može da se okarakteriše kao “outhern/heavy rock”. Od nastupa izdvajaju učešće i prve dve nagrade na EXIT festivalu, Beer Fest, Zaječarskoj Gitarijadi, Jelendemo Fest, Gitarijada Ratkovo, Reload Festival, “Taksirat” (Skoplje), Kapana Fest (Plovdiv, Bugarska), Belgrade Demo Fest, DAN D festival… Prisutni su ovacijama dočekali pesme „Mesmerised“, „Breath“, „Inception“…

Posle grupe „Cardinal Point“, uz pesmu „Ti i ja“ svoj nastup otpočela je „Generacija 5“. Publika je mogla da uživa još u pesmama „Ti samo budi dovoljno daleko“, „Dolazim za pet minuta“ i mnogim drugim.

56. Gitarijada u Zaječaru dostigla je atmosferu do usijanja, kada je na binu najstarije rok manifestacije izašao i rokonačelnik ovogodišnje Gitarijade – Marko Mendoza! Mendoza je slavni bas gitarista grupa: „Whitesnake“, „Soul SirkUS“, „Lynch Mob“, „The Dead Daisies“, „Thin Lizzy“… Pesme „Take It To The Limit“, „Viva La Rock“, „Shoot For The Stars“ nagrađene su aplauzom, a ljubitelji rok zvuka uživali su u pravom spektaklu na Kraljevici u Zaječaru.

Mendoza se ponovo zahvalio publici na Gitarijadi na velikoj podršci, istakavši da mu je čast što je došao na najstariji rok festival. Još jednom je poručio da je jako dobro što se na ovaj način podržavaju mladi bendovi. Mendoza je dodao da će sigurno doći još neki put u Zaječar.

Za sam kraj druge večeri 56. Zaječarske Gitarijade nastupila je grupa „Smak plus“.

Prethodni članci