Opština Boljevac i Opština Belogradčik iz Bugarske zajedno realizuju IPA projekat prekogranične saradnje ove godine

Boljevac koji volimo - Dejan Kostadinović

Opština Boljevac u saradnji sa Opštinom Belogradčik iz Bugarske realizuje IPA projekat prekogranične saradnje, a ukupna vrednost projekta za obe opštine je 625.000 evra.

Što se tiče dela opštine Boljevac, radiće se na uređenju Turističkog info centra na Rtnju, a vrednost dela projekta opštine Boljevac je 210 hiljada evra, poručio je Dejan Kostandinović, pomoćnik predsednika Opštine Boljevac.

Boljevac koji volimo - Dejan Kostadinović
Dejan Kostandinović, pomoćnik predsednika Opštine Boljevac

„Radiće se i ono što je već u završnoj fazi našeg dela projekta jeste uređenje tog Info centra, radi se rekonstrukcija i opremanje opremom za Info centar i za dva apartmana u tom objektu. Takođe, radi se na izradi aplikacije i web platforme, a predviđeno je ovim da budu obeležene rute koje su nam turistički jako značajne i koje će biti vidljive kroz aplikaciju. Turista kroz aplikaciju može da učita rutu ili željenu destinaciju koju želi da poseti kako bi lakše sazanao gde su i kako da dođe do njih“ rekao je Kostandinović.

Boljevac koji volimo - Dejan Kostadinović
Dejan Kostandinović, pomoćnik predsednika Opštine Boljevac

Ovo je prvi put da Boljevac sarađuje sa opštinom Belogradčik iz Bugarske, ali sama saradnja opštine Boljevac sa bugarskim gradovima traje dug niz godina. Do sada je Boljevac sarađivao i sa opštinom Kula i Čiprovci.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Boljevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članci