Otvoren Omladinski klub u Gamzigradu kod Zaječara

Otvoren je Omladinski klub u selu Gamzigrad kod Zaječara s namerom da mladi ljudi imaju mesto gde mogu da provode slobodno vreme i da realizuju svoje aktivnosti. Takođe, da kroz svoje ideje, doprinesu unapređenju stvari u svojim lokalnim zajednicama.

Opremanje Omladinskog prostora za mlade u Gamzigradu je od velikog značaja.

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“, koji realizuje GIZ u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije, kao i uz podršku lokalne samouprave i Kancelarije za mlade grada Zaječara, adaptiran je Omladinski prostor.

Otvaranju Omladinskog kluba u Gamzigradu prisusutvovali su gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i pomoćnik za omladinu i sport u Zaječaru Milan Stanković, sa saradnicima.

Ovom prilikom je istaknuto da se projektom podržava unapređenje uslova života na selu u svim aspektima, počev od zaposlenja mladih, pa do njihovog kulturnog života.

„Siguran sam da će vaše aktivnosti biti veće, a ne samo radionice koje su planirane. Sredićemo još prostora, ali najbitnije je da ima ko da ih koristi. Pored ovog prostora, treba i da koristite Dom kulture i da mladi organizuju mnogo toga pametnog što osmisle. Hvala Bogu, imamo dosta mladih u selima i ima još puno sela gde ovakve stvari treba da uradimo. Mi smo u prethodnom periodu rekonstruisali 26 domova kulture i u narednom periodu nam predstoje i Lubnica i Šljivar i još nekoliko domova kulture koje ćemo urediti. U okviru tih domova nastojaćemo da napravimo još ovakvih prostora za mlade. Nadam se da ćemo u partnerstvu sa GIZ-om nastaviti da radimo zajedno. Uradili smo mnogo projekata, mnogo su nam pomogli i ja sam im izuzetno zahvalan. Predstoji nam i Vizitorski centar na Romulijani, koji će biti nedaleko odavde. Zahvalan sam i Kancelariji za mlade grada Zaječara što podržava ovakve projekte. Na vama mladima je da ovo čuvate i da što bolje iskoristite“ poručio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Prethodni članci