Otvorena izložba „Odrazi Fantazije“ akademske umetnice Olge Mihailović

U Pozorišnom muzeju u Zaječaru sinoć je otvorena  izložba ilustracija akademske umetnice Olge Mihailović pod nazivom “Odrazi fantazije”.  „Suprotstavljenošću, ali i simbiozom muškog i ženskog principa, svet ilustracija  Olge Mihailović pokazuje da snaga ne podrazumeva odsustvo nežnosti ali i da nežnost nije isto što i odsustvo snage – da svet imaginacije ne podrazumeva bežanje od emocija iz realnog sveta, kao i da realni svet, kome pripadaju umetničke tvorevine  talentovane umetnice, najpre nastaje u imaginaciji.“rekla je, pored ostalog, otvarajući izložbu istoričar umetnosti Marija Simonović.

Prisutni su uživali, kako u izloženim delima tako i u poeziji Ane Bretšnajder, glumice zaječarskog pozorišta  i u zvucima gitare Maše Ursulović, učenice petog razreda Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru.

Olga Mihailović rođena je 1994.godine u Beogradu, gde je završila srednju školu „TehnoArt“ i stekla zvanje juvelira. Na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu  je  master i doktorske akademske studije, na odseku grafike sa temom stripa.Dobitnica je Prve nagrade za najbolji strip scenario na Balkanu ove godine.Trenutno se bavi stripovima i ilustracijom, kao i radom u Humanitarnoj organizaciji “Dečje srce”.

 Izložba ilustracija akademske umetnice Olge Mihailović u Pozorišnom muzeju može se razgledati do 5. januara 2024. godine, radnim danima, od 9 do 15 sati.

Prethodni članci