Otvorena petnaesta samostalna izložba fotografija Đorđa Ilića pod nazivom „U potrazi… sjaj u svemu”

U Pozorišnom  muzeju u Zaječaru sinoć je otvorena petnaesta samostalna izložba fotografija Đorđa Ilića pod nazivom „U potrazi… sjaj u svemu”. Predstavljeno je ukupno 25 fotografija od kojih je 12 malog formata, 10 velikog formata i jedan triptih.
 „Svaka od ovih fotografija rezultat je izuzetno suptilnog osećaja za detalj i izvanrednog fokusa i onog koji daje foto-aparat i onog koje vidi oko samog autora.  Кako je autor želeo da pronađe sjaj u svemu, u tome je uspeo i ja mu čestitam ne samo na uspešnoj potrazi već i na tome što je nama pomogao da tu lepotu vidimo“, rekla je pored ostalog istoričar umetnosti Marija Simonović prilikom otvaranja izložbe.

Fotografije su nastale na dvadesetak kilometara od Zaječara i nisu korišćene nikakve specijalne tehnike ni oprema, pojasnio je autor. „Akcenat je samo na zapažanju i moglo bi se reći da je ovo i lepota ružnog s obzorom na to da su mnoge fotgrafije nastale pored Borske reke. To je zapravo zagađenje i ono što je ružno ali kad se propusti kroz foto aparat dobije se nešto lepo i skoro nestvarno“ rekao je Ilić.

Đorđe Ilić rođen je u Zaječaru 1958.godine. Diplomirao je na Institutu za naftu i gas u Rumuniji , bavi se fotografijom preko dvadeset godina i član je udruženja ULUPUDS-A. Izložba  „U potrazi… sjaj u svemu” u Pozorišnom muzeju u Zaječaru može se razgledati do 26. januara, radnim danima od 9 do 15 sati. Ulaz je besplatan.

Prethodni članci