Otvorena VI samostalna izložba slika „EkvilibrijUM“ zaječarca Ninoslava Jovanovića

U prepunoj galeriji Pozorišnog muzeja u Zaječaru večeras je otvorena 6. samostalna izložba slika zaječarca Ninoslava Jovanovića pod nazivom „EkvilibrijUM“.  O umetničkom putu, filozofskim stremljenjima, estetici i likovnom postupku gospodina Jovanovića govorile su njegova supruga i moderator Dr Sanela Radisavljević i recenzent izložbe gospođa Zorica Cvetković.

Ekvilibrijum, harmonija, sklad ili raj, sve su to zapravo sinonimi, koje obično zaboravljamo u današnje vreme a zapravo je to težnja ovog čoveka sa kojim ja živim već priličan niz godina. Zapravo naša težnja da postignemo jedno blagostanje, jedan raj kroz život, kroz sliku, kroz pisanje, rekla je pored ostalog Dr Sanela Radisavljević.

Recenzent izložbe gospođa Zorica Cvetković objasnila je da su izložena dela rađena  kombinovanom tehnikom i tehnikom akril na platnu.

– Ninoslav Jovanović je takođe veštom pripremom podloge uspeo da dočara trodimenzionalni efekat na pojedinim slikama, što kod posmatrača dodatno pleni pažnju. Sam naziv izložbe, koji u prevodu znači  osećaj psihičke ali i fizičke ravnoteže unutar živih bića, pokazuje da umetnik  nastoji da pronađe osećaj ravnoteže, kako u  svojoj duši, tako i u svojim delima, istakla je Cvetković.

Ninoslav Jovanović poklonio je ovom prilikom Pozorišnom muzeju portret Zorana Radmilovića. Izložba „EkvilibrijUM“ obuhvata 22 slike i može se razgledati do 20. decembra, radnim danima od 9 do 15 sati.

Prethodni članci