Paraćinci pobedili na takmičenju u pripremanju gulaša u Knjaževcu

Minulog vikenda je na Banjici organizovano takmičenje u pripremanju gulaša, u saradnji Udruženja paraplegičara Knjaževac sa Savezom paraplegičara i lokalnom samoupravom.

Knjaževčani su se takmičili protiv ekipa iz Paraćina, Leskovca i Čačka, dok su najbolji gulaš pripremili Paraćinci i osvojili 1. mesto. Knjaževčani su zauzeli 2. mesto, trećeplasirani je Leskovac, a Čačak je na četvrtoj poziciji. Ovoj manifestaciji prisustvovao je Mihajlo Pajević, predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije. Vesna Nikić, predsednica Udruženja paraplegičara Knjaževac kaže da Knjaževčani znaju da prepoznaju potrebe osoba sa invaliditetom, te pomoć nije izostala od humanih ljudi, pre svih od lokalne samouprave, potom preduzeća, trgovina, poljoprivrednih apoteka… Za ovo takmičenje su aplicirali kod Saveza paraplegičara. Cilj ovog takmičenja je okupljanje članova i druženje sa takmičarima iz više gradova. Kako Nikić ističe, osim nagrada, najlepše je ono druženje, kada svi sednu za sto, a humanih ljudi koji im dosta pomažu ima u Knjaževcu. Takođe, lokalna samouprava opštine Knjaževac pomaže i vodi brigu o osobama sa invaliditetom.

I ako je pobednicima iz Paraćina važno samo učestvovanje, kako kažu, ove godine pripremili su najukusniji gulaš. Učestvovali su i prethodne godine, kada je, kako se prisećaju, kiša padala 48 sati bez prestanka. Pobednik prošlogodišnje manifestacije bio je tim iz Leskovca. Iako je “Knjaževački kotlić”, organizovan tek drugi put, ima sve predispozicije da postane manifestacija sa dugom tradicijom.

Prethodni članci