Petar Janjatović ove nedelje u „Mojih 50“

Ove nedelje gost u emisiji „Mojih 50”, biće Petar Janjatović
Slušajte svakog radnog dana u 18 sati na Tempo Naxi radiju. Opusti se i uživaj!
Tempo Naxi radio Zaječar 95,3 Mhz
Tempo Naxi radio Negotin i Bor 97,5 Mhz
http://www.exyuradio.net/radio-stanice/srbija/zajecar/tempo-naxi-radio.html

Petar Janjatović (Beograd, 30. jun 1956) srpski je muzički novinar i rok kritičar.

Prve kontakte sa novinarstvom imao u gimnaziji kao saradnik emisije Veče uz radio Prvog programa Radio Beograda. Od 1976. godine redovno sarađuje u novinama i časopisima različitih profila. Objavljivao je u listovima: Zdravo, Džuboks, Ukus nestašnih, Rock, Start, Politikin zabavnik, NIN, Vreme, Duga, Reporter, Super Tin, X Zabava, Politika, Die Tageszeitung i po omladinskoj štampi na prostoru bivše Jugoslavije. Tokom cele karijere priprema i vodi muzičke radio i TV emisije. Bio je umetnički direktor poslednjeg Omladinskog festivala u Subotici 1990. godine. Početkom 1993. je otišao sa Drugog programa Radio Beograda, pa je sa Draganom Kremerom radio na stanicama: Politika, Zrenjanin i Pančevo, realizovao emisiju Igra rokenrol treća Jugoslavija.

Od proleća 1997. do proleća 2002. godine radio je kao muzički urednik na RTV Pančevo. Bio je dopisnik časopisa Bilbord, saradnik radio-stanica BBC i Slobodna Evropa. Od 2003. do 2005. bio je u žiriju emisije Idol koja se emitovala na BK televiziji. Od proleća 2006. do februara 2012. godine je na Radiju B92 sa Tomislavom Grujićem pripremao emisiju Juboks koja se bavila rok i pop scenom s područja bivše Jugoslavije.

Od marta 2003. godine predstavnik je hrvatske izdavačke kuće Dalas rekords za Srbiju. Urednik je knjiga Izgužvane misli (Dalas rekords, 2018) Branka Golubovića Goluba, Život s idi(j)otima (Dalas rekords, 2019) Nenada Marjanovića Dr Frica i Jazz face Vojislava Pantića (Dalas rekords, 2019)

Prethodni članci