Peti Timočki maraton: Tragom istorije do zdravlja – 14. maja

Omladinsko planinarsko-smučarsko društvo „Dragan Radosavljević” iz Zaječara organizuje 5. „Timočki maraton” u subotu, 14. maja 2022.

Maraton će biti planinarsko – pešačkog tipa, a za učesnike će biti obezbeđena jedna staza – staza Malog maratona.

Staza nije zahtevna i prilagođena je svim uzrastima („od 7 do 77“). Kontrolne tačke maratona su tri od osam Zaječarskih tvrđava – bastiona, koji su činili odbrambeni prsten grada Zaječara. Kontrolna tačka KT4 i cilj staze je kasnoantički lokalitet, palata Feliks Romuliana, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO kulturne baštine.

14.05.2022. Prijava i početak akcije SPC „Timok” – Sportska hala Zaječar

  • od 08:00 do 08:45 Okupljanje učesnika;
  • od 08:45 do 09:00 Otvaranje akcije;
  • 09:00 – Polazak na stazu;
  • 15:30 – Dolazak do KT 4 – Feliks Romulijane;
  • 16:00 – Zatvaranje akcije.

1. MALI MARATON S3

Trasa staze: START – KT1 (Istočna tvrđava) – KT2 (Parajankul) – KT3 (Zapadna tvrđava) – KT4 (Feliks Romulijana) – Cilj

Dužina staze je 18 kilometara, a visinska razlika (uspon/silazak): 515 m / 465 m.

Za učesnike koji ne dolaze svojim organizovanim prevozom (kombi/bus) obezbeđen je prevoz sa cilja staze (Feliks Romulijana) do Sportske hale u Zaječaru.

Potrebno je prijaviti učešće i potrebu za prevozom, najkasnije do danas (srede, 11. maja) putem mejla: draganradosavljevic.za@gmail.com.

Učesnike koji dolaze sopstvenim, organizovanim prevozom, potrebno je da prevoz čeka na kraju staze – kod Feliks Romulijane.

Ovogodišnji maraton ima i humanitarni značaj, prikupljaće se novac za našu malu sugrađanku Lenku Ljubisavljević. Biće postavljena kutija, svako ko bude mogao i želeo, moći će da donira novac za pomoć maloj Lenki, ističu organizatori.

Prethodni članci