„Petra“ oduševila publiku u Sarajevu

Predstava Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” “Petra”, po tekstu i u režiji Irfana Mensura, oduševila je sinoć publiku na jednom od naprestižnijih pozorišnih festivala u regionu – Petom festivalu „Dani Jurislava Korenića” koji se održava u Kamernom teatru 55, u Sarajevu. Gledaoci su gromoglasnim aplauzom nagradili glumice: Tanju Bošković, Viktoriju Arsić, Natašu Petrović i Lanu Karaklajić. Zaječarsko pozorište je jedino iz Srbije koje učestvuje na ovom festivalu, tako da Zaječar predstavlja našu državu na ovoj značajnoj pozorišnoj smotri. Na sceni Kamernog tetra 55, u takmičarskom delu festivala publici će se predstaviti najkvalitetnije pozorišne produkcije koje dolaze iz regiona.

Osim predstave “Petra” na festivalu učestvuju: zajednička predstava Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku „Gospođica Julija“ po drami Augusta Strindberga, predstava Karljevskog pozorišta Zetski dom „Bog masakra“ prema tekstu Jasmine Reze, u režiji Siniše Evtimova, ,kooprodukcijski projekt HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar „Identitluk, u režiji Tanje Miletić Oručević, predstava „Ifigenija“ u režiji Zorana Rakočevića u produkciji Centra za kulturu Kolašin sa koproducentima NVO “Korifej teatar” i bjelopoljskim Centrom za kulturu, predstava Kamernog teatra 55 „Schindlerov lift“ u režiji Kokana Mladenovića, predstava Makedonskog narodnog pozorišta “Stvari o kojima ne govorimo“ u režiji Nele Vitoshevikj i predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske „Ožalošćena porodica“ u režiji Nikole Pejakovića.

Najbolje predstave će izabrati žiri koji čine: Božidar Šnajder, Svetislav Basara, Arma Tanović, Nermina Mujagić i Larisa Sarajlić-Ramović. U okviru turneje po Bosni I Hercegovini, zaječarski pozorišni ansambl će veću petak uveče predstavu “Petra” odigrati u Gradskom pozorištu “Semberija” u Bijeljini.

Prethodni članci