Pobeda i oko 100.000 dinara u humanitarne svrhe

Prelepo pododne u Zaječaru izmamilo je oko 500 ljubitelja fudbala da isprate derbi meč 8. kola zone „Istok“ između domaćeg Timoka 1919 i gostiju iz komšijskog Bora. Motiv više bila je i činjenica da je meč starih rivala imao i humanitarni karakter. Naime na ulazu na tribine postavljena je kutija za sakupljanje priloga za operaciju Nenada Ćirića Ćire kome je potrebno 13.000 evra kako bi 26. oktobra otputovao na operaciju u Rusiju. Osim humanih zaječaraca na tribinama je bilo i puno navijača iz obližnjeg Bora tako da je sakupljeno oko 100.000 dinara što je za svaku pohvalu.

Timok 1919 je u prvih 45 minuta, ako izuzmemo početno ispitivanje snaga, bio napadački orjentisan. Igralo se više na polovini protivnika, ali bez konkretnog rešenja u napadu. Jedinu priliku je imao brzonogi Dušan Milosavljević u 43. minuta koji je iz okreta sa 16 metara šutirao oštro pod prečku ali je mladi golman Nemanja Jakovljević odličnom paradiom sačuvao svoju mrežu.

Nakon odmora prvu pravu priliku zaječarci su pretvorili u gol. U 50. minutu nakon odbijen lopte Nikola Trukić je asistirao do kapitena Uroša Nikolića koji je bio sam ispred golmana gostiju i nije mu bilo teško da zatrese mrežu borana za vođstvo od 1:0. Gosti su vršili pritisak na pomoćnog sudiju jer su smatrali da je Nikolić bio u ofsajdu ali nisu uspeli da utiču na promenu odluke. Najnervozniji je bio Damir Ramadani koji je nakon prvog žutog kartona odmah zadario i drugi tako da su gosti do kraja utakmice igrali sa igračem manje.

Od tog trenutka ljubitelji fudbala u Zaječaru mogli su da vide jednu otvorenu igru sa puno šansi na obe strane. U 67. minutu Ljubiša Karabašević je iznenda izašao sam ispred gola golmana Timoka ali nije bio najprecizniji. Tri minuta kasnije Andrija Milićević je mogao da izjednači rezultat ali takođe je bio neprecizan. Poslednjih petnaestak minuta zaječaci su preuzeli potpunu inicijativu i sa igračem više stegli su obruč oko gola gostiju ali nisu uspeli da postignu još koji pogodak. Da nisu promašili zicere Nenad Stamenković, Luka Stojadinović, Uroš Nikolić i Aleksandar Ilić 2005 mogao je Timok 1919 i do ubedljivije pobede.

TIMOK 1919 – BOR 1:0 (0:0)

ZAJEČAR: Gradski stadion pod Kraljevicom. Gledalaca 500. Glavni sudija Bratislav Jović (Niš), pomoćnici: Stefan Kalezić (Paraćin) i Nikola Stojanović (Ćuprija). Strelac: Uroš Nikolić u 50. minutu. Žuti kartoni: Marko Cvetković, Nikola Trukić, Aleksandar Ilić 2003, Nikola Vanić (Timok 1919), Damir Ramadani, Nikola Nikolić, Andrija Milićević i Ljubiša Karabašević (Bor). Crveni karton: Damir Ramadani (Bor)

TIMOK 1919: Glišin, Cvetković, Bogojević, Nikolić, Vanić, Antunović, Stamenković (A. Ilić 2005), Stojadinović, A Ilić 2003 (Ranđelović), Trukić (Ristić), Milosavljević
BOR: Jakovljević, Bogdanović, Jović (Pavlović), Petrović, Karabašević (Đorđević), Dimitrijević, Milićević (Dimitrijević), Nikolić, Ramadani, Pavlović, Kolarević

Prethodni članci