Počela rekonstrukcija puta ka Grlištu

U toku je jesenje sređivanje puteva u seoskim mesnim zajednicama na teritoriji grada Zaječara, a nakon puta ka Brusniku, započeta je rekonstrukcija puta od Grliške reke ka zaječarskom selu Grlište.

Meštanima Grlišta je ovaj put od velikog značaja.

„Što se tiče samog puta, značajno nam je, zato što ima ljudi koji rade u Zaječaru i putuju svaki dan odavde i tu je đački autobus koji dvaputa dnevno prolazi ovuda. Urgentno nam je da se sredi taj put do groblja koji isto ima nekoliko udarnih rupa“ kaže Marina Nicojević.

„Ovo je mnogo bitno, ta relacija treba da se odradi. U celom selu ima puno rupa i trebalo bi to da se sanira kako bi saobraćaj funkcionisao u nekoj normali. Leti ima dosta posetilaca prema jezeru i manastiru i trebalo bi urediti taj put“ rekao je Vidoje Anđelković.

„Ovde i deca idu u školu i veoma je bitno da se urede ove rupe. Potrebna nam je i ambulanta u selu“ kazala je Dušanka Miletić.

Radove, u dužini od 5 kilometara, na ovoj deonici obišao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa saradnicima.
„Skoro godinu dana smo čekali da oni koji su gradili gasovod dovedu i put u prvobitno stanje, ali mi do okončanja spora sa njima više nismo mogli da čekamo i krenuli smo da dovedemo u normalno stanje ovu deonicu blizu pet kilometara od Grliške reke do Grlišta. Trenutno smo odradili preko 10 hiljada kvadratnih metara čišćenja i proširenja puta i to je samo jedan veliki posao, ali radnici ‘Štrabaga’ koliko sam video korektno su to odradili. Predstoji nam sada da uradimo tri deonice potpuno presvlačenje asfaltom, nekih 250 do 300 metara biće potpuna rekonstrukcija puta u deonicama i tu će biti potrošeno 140 tona asfalta. Biće utrošeno i 40 tona asfalta u krpljenju udarnih rupa, ali put će biti gotov onoga trenutka kada se taj spor završi i kada čitav put bude presvučen asfaltom kao što će biti ove deonice. Samo onaj grebeni asfalt koji sada ovde budemo skinuli iskoristićemo da sredimo i ovaj put koji je iza nas u dužini od 300 metara, ulica koja je u lošem stanju zato što se kanali pored puteva ne održavaju i što je voda napravila štetu. Naravno radiće se i na kanalima i na prilazima sa atarskih puteva, kako traktori ne bi nanosili zemlju“ kazao je Ničić.

Ničić je dodao da je ukupna vrednost investicije ovoga što se trenutno radi oko četiri miliona dinara. Kako je planirano, ova deonica bi trebalo da bude završena za desetak dana.

Prethodni članci