Počeo 62. Festival kulture mladih Srbije u Knjaževcu

Počeo 62. Festival kulture mladih Srbije u Knjaževcu

Festival kulture mladih Srbije, 62. po redu, počeo je izložbom radova Radeta Ristića, koji je svojim likovnim stvaralaštvom ostavio veliki pečat Festivalu kulture mladih Srbije kao i opštini Knjaževac.

„62. Festival otvoren je izložbom blagočestivog i dragog komšije, saradnika ne samo Festivala, već nekoga ko je obeležio i opštinu za svo ovo vreme za koje je živeo i radio u njoj. Hteli smo da se večeras setimo onih ljudi koji su obeležili ovaj grad i ovaj Festival na početku, a da kasnije, sa mladim ljudima napravimo upravo onakvu sponu kakvu je gospodin Rade Ristić svojim delima napravio od svog rada i od svog života, pa do večnosti. 62. Festival kulture mladih Srbije će proteći kao što su protekli i svi pre njega – obeležen i koncertima i izložbama, literarnim stvaralaštvom i svim onim u čemu će učestvovati i veliki broj naše dece, omladine, gostiju i izvođača iz drugih gradova, i amatera i profesionalaca. Želim vam svima lep provod na Festivalu i želim Knjaževcu da Festival ostane nešto što će ga obeležavati kroz naredne decenije”, rekao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, zvanično otvorivši 62. FKMS.

Na kraju svečanosti, porodici Radeta Ristića, u ime zahvalnosti Upravnog odbora i organizacije Festivala, predsednik je uručio plaketu za doprinos kulturnom stvaralaštvu.

Iste večeri, na platou Doma kulture, održano je i „Veče talenata” Omladinske umetničke mreže, na kojem su se predstavili učesnici Kreativnog kampa koji je ove godine održan u podnožju Stare planine.

Prvo veče 62. FKMS završeno je i dodelom zahvalnica svih učesnicima Kampa.

Prethodni članci